14 Kasım 2016 08:58

Bulgaristan gümrüğü yavaşladı, kilometrelerce TIR kuyruğu ol

Edirne’de Bulgaristan’a geçmeyi bekleyen TIR’lar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Paylaş

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor. İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar yaklaşık 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

Kapıkule karşısında Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle sürekli kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden TIR sürücüler soruna çözüm bulunmasını istedi.

Bursa'dan yüklediği ihraç yükünü İsviçre'ye götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüsü Muharrem Yılmaz, yaklaşık 24 saattir sırada beklediğini belirterek, “Dün öğlen saatlerinde kuyruğa 15 kilometreden girdim. Bugün hala burada bekliyoruz. Burada beklemek özellikle kış aylarında daha zor. Önümde 5 kilometre daha kuyruk var, kuyrukta yarına kadar bekleyeceğiz sanırım. Bu çilenin artık bitmesini istiyorum” dedi.

‘2 GÜNDÜR BEKLİYORUZ’

Sofya'ya gitmek için iki gündür kuyrukta beklediğini anlatan TIR sürücüsü Arslan Özke ise “Bir adım yolu 20 saattir gidemiyoruz. Burada çok zor şartlarda çile çekiyoruz. Ekmek, yemekten vazgeçtik. Avrupa transit gidiyor da biz niçin gidemiyoruz? Burada bugün 2'nci 3'ncü günümüz yazık günahtır. Artık mazeret istemiyoruz” dedi.

Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri sorunun Bulgaristan tarafından kaynaklandığını söyledi. Edirne'de Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 8 kilometre kuyruk oluşurken TIR parkında 300 araç çıkış yapmak için bekliyor. Bulgaritan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise TIR kuyruğu 5 kilometreyi geçti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevi müdürü: Gökten su yağdıracak kudretimiz yok

SONRAKİ HABER

TPAO’da özelleştirme ve tasfiyeye karşı iş bırakma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa