14 Kasım 2016 08:26

ÖHD: Levent Pişkin yalnız değildir

Özgürlükçü Hukukçular Derneği, gözaltına alınan Avukat Levent Pişkin’in Bursa’ya gönderilmek üzere emniyette tutulduğunu açıkladı.

Paylaş

Gözaltına alınan Avukat Levent Pişkin için basın metni yayınlayan Özgürlükçü Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Pişkin’in Bursa'ya gönderilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğunu aktardı.

Açıklamada Pişkin’in, bir Alman dergisi aracılığıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın propagandasının yapılacağı gibi bir suçlamayla gözaltına alındığı belirtildi ve hedef göstermelerin ‘iktidarın klavye başı tetikçileri’ ve bizzat cumhurbaşkanı tarafından yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Levent Pişkin ÖHD’nin aktif bir çalışanı, LGBTİ aktivisti ve insan hakları savunucusudur. Biz şafak baskınlarına, gözaltılara ve tutuklamalara boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz” sözleri yer aldı.

ÖHD’nin mühürlendiğini hatırlatan avukatlar, kapatmanın ardından tutuklamaların da başladığını aktardı. Siyasi soykırımlara boyun eğmeyeceklerini “Devrimci avukatlar onurumuzdur, Kürt halkının avukatlığını büyük bir onur ile bugüne kadar yaptığımız gibi yapmaya devam edeceğiz” sözleriyle aktaran ÖHD, Levent Pişkin’i yalnız bırakmayacaklarını, bunun için mücadele edeceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyımın ilk hedefi anadil çalışmaları

SONRAKİ HABER

Amedspor taraftarı kulübe kesilen cezayı ödedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...