14 Kasım 2016 08:28

Kayyımın ilk hedefi anadil çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Cumali Atilla’nın ilk icraatı anadil çalışmaları yürüten Şerif Derince’yi işten atmak oldu.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın 25 Ekim gecesi gözaltına alınıp, 30 Ekim’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanması ardından belediyeye atanan kayyım Cumali Atilla, göreve başlar başlamaz belediyede görevli çok sayıda emekçiyi işten attı.

Kayyımın ilk hedefindeki alanlardan biri ise anadil çalışmaları oldu. Belediyede dil alanında çalışmalar yürüten ve aynı zamanda Fırat Anlı’nın danışmanı Şerif Derince 4 Kasım’da işten atıldı. Kayyım, Derince’nin yanı sıra eş başkanların danışmanlığını yapan Avukat Mehmet Emin Aktar ve Sultan Şafak’ın da işine son verdi.

‘İLK SALDIRI ANADİLE’

Yaklaşık 2 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde danışman olarak çalıştığını ve çalışmalarının daha çok dil, sosyal, kültürel alanlarıyla alakalı olduğunu söyleyen Derince, kayyımın kendileriyle görüşmeden işten çıkarma yoluna gittiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır dil alanında çok değerli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Derince, belediyelere atanan kayyımların ilk olarak kadın, kültür ve anadil çalışmalarına darbe vurduğunu söyledi.

‘TEK DİL HAYATA GEÇİRİLİYOR’

DBP’li belediyelerin uzun süredir çok dilli belediyeciliği esas aldığını hatırlatan Derince, bu uygulamaya da kayyım eliyle son verildiğini kaydetti. Belediyelerin web sitelerindeki Kürtçe bölüme dahi tahammül gösterilmediğini söyleyen Derince, kayyımın çalışmaları tek dil üzerinden yürüteceğinin sinyalinin verildiğine dikkat çekti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Zarok TV’nin açılması çocukların yüzünü güldürdü

SONRAKİ HABER

ÖHD: Levent Pişkin yalnız değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...