14 Kasım 2016 07:49

10 Ekim anmasında darp edilen öğrencilere soruşturma!

İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim Ankara Katliamı’nı anan öğrencilere soruşturma açıldı.

Paylaş

Erdi Tütmez


İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim Ankara Katliamı anması sırasında polis saldırılarında darp edilen ve bir kısmı gözaltına alınan öğrencilere üniversite tarafından soruşturma açıldı.

İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim Ankara Katliamı’nın birinci yıl dönümünde bir anma gerçekleştirilmek istenmişti. Patlamanın yaşandığı saat 10.04’te toplanan öğrencilere polis saldırmış, darp edilen öğrenciler gözaltına alınmış, gözaltında da kötü muamelye maruz kalmışlardı.

10 Ekim anmasında polis şiddetine maruz kalan öğrencilere İstanbul Üniversitesi tarafından soruşturma açıldı. Edebiyat Fakültesi’nden 10 öğrenciye açılan soruşturmada, “Soruşturmanın konusu 10.10.2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Kantin bölgesinde meydana gelen öğrenci olayına ilişkindir” ibaresi kullanıldı.

Soruşturma açılan öğrenciler bugün İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ek binasında ifade verecek.

‘ÜNİVERSİTE ANMAYI SUÇ OLARAK GÖRÜYOR’

10 Ekim Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Uğur Erman Karakoç da soruşturma açılan öğrencilerden biri. Hala tedavi süreci süren Karakoç’a üniversitedeki anmada polis saldırısına uğramış ve darp edilmişti. Evrensel’e konuşan Karakoç, ‘10 Ekim mağdurları acı çekmeye devam ediyor’ dedi.

“Saldırıyı yapanlar değil, mağdurları suçluyorlar” diyen Karakoç, “10 Ekim Katliamı sonrasında Ankara’da hastanede tedavi edilirken, İstanbul Üniversitesi bana 3 tane soruşturma açmıştı. Tedavi gördüğüm için ifade vermeye gidemedim ve ceza aldım. Bu sene de üniversitede anmaya katıldım. Üniversite yönetimi katliamda hayatını kaybedenleri anmayı yine suç olarak gördü. Burdan anlaşılıyor ki yaralılara, katliam mağdurlarına, ailelere devletin saygısı yok. Katliamı yapanlar değil; ölenler, yaralananlar suçlu oldu” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AİHM istismar suçunda aklına geldi!

SONRAKİ HABER

İki ırkçı, Nigel Farage ve Donald Trump New York’ta buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...