13 Kasım 2016 20:07

Musul'da IŞİD'e karşı ilerleyiş sürüyor

Irak güvenlik güçleri, 94 köyde kontrolün sağlandığını, 935 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Paylaş

Irak güvenlik güçleri önderliğinde devam eden Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunda, IŞİD'in her cepheden kıstırılıp çok sayıda semt ve köyün ele geçirildiği, 935 IŞİD'linin öldürüldüğü belirtildi.

Musul'u kurtarma operasyonlarında kentin güneybatısında federal polis güçleri, yol ve binalardaki mayın temizliğine devam ediyor. Kentin güneydoğu bölgesinde ise Irak ordusunun 9. Zırhlı Tugay güçlerinin Musul'un sol kıyı bölgesine girerek İntisar, Cedidet Elmufti, Şeymaa, Selam ve Yonis Elsabaavi semtlerinde kontrolü sağladığı; yol ve binalarda mayın temizliği yapmaya devam ettiği öğrenildi.

Musul'un doğu bölgesinde terörle mücadele ekipleri Aden, Elbekir, Elzehebiye, Urbeciye ve Kerkukli bölgelerinde kontrolü sağladı.

Kuzey bölgesinde Irak ordusunun 16. Alayının, kurtarılan bölgelerde çalışmalara devam ettiği ifade edildi. Batı cephesinde Haşdi Şabi güçleri, kurtarılan bölgelerde arama ve mayın temizleme operasyonlarına devam ederken, 6 nolu yolun güvenliğini sağlıyor.

Iraklı Korgeneral Şakir Cevdet, federal polislerin Musul'un 1846 kilometrekare olan güney kısmını tamamen IŞİD'in elinden aldığını, 94 köyde kontrolü sağladığını ve 935 IŞİD'liyi öldürdüğünü açıkladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hizbullah'tan Kuseyr'de gövde gösterisi

SONRAKİ HABER

Soylu: 370 derneğe vurduk kilidi gitti, açın da görelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...