14 Kasım 2016 00:36

Kyme Arkeoloji Müzesi kaderine terk edildi

Geçtiğimiz yıllarda içi boşaltılan, tepkiler üzerine eserleri yeniden yerleştirilen Kyme Arkeoloji Müzesi bu kez bakımsız bırakılarak tahrip ediliyor.

Paylaş

İsmail AFACAN
İzmir

Geçtiğimiz yıllarda içi boşaltılan ama çevrecilerin tepkisi üzerine eserleri yeniden yerleştirilen Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi bu sefer bakımsız bırakılarak tahrip ediliyor. Güvenliği sağlanmayan müzenin kendi haline bırakılması birçok tehlikeye davet çıkarıyor. Müzenin camları kırılmış, kapıları tahrip edilmiş, bahçesiyse şişe çöplüğüne dönmüş durumda.  

Müzenin içinde Kyme Antik Kenti’nden çıkarılmış bir çok tarihi eser bulunuyor. Müzenin pencerelerinden içeriye bakıldığında tarihi eserler rahatlıkla görülebiliyor. Kapısı tahrip edilmiş müzenin, eserleri çalınma riski altında.

BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi’nin kendi haline bırakılmasına Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu tepki gösterdi. Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi’nin Aliağa halkına kültürel alanda önemli bir kazanç alanı olabileceğini söyleyen Karaçorlu, ziyarete açılmayan ve bakımsız bırakılan müzenin Aliağa halkının geleceğinden yıllarca çalındığını belirtti. Karaçorlu, müzenin korunması için “Kültür ve Turizm Bakanlığını bir kez daha göreve çağırıyoruz!” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bulgaristan'da seçimleri muhalefetin adayı kazandı

SONRAKİ HABER

İonna Kuçuradi: Önce insan hakları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa