13 Kasım 2016 16:50

Çavuşoğlu'dan Schulz'a: Önce PKK faaliyetlerini durdursunlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un 'Türkiye' açıklamalarına dair konuştu.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Konutunda Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu'ya Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un “Türkiye idam cezasını yeniden getirirse, bu durumda üyelik görüşmeleri sona erer” açıklaması soruldu.

Sözlerine "AP Başkanı'nın söylediklerinin bizim için çok fazla önemi yok" diyerek başlayan Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Gücü yetiyorsa PKK faaliyetlerine son versin. Böyle görünüyor ki ya destekliyor ya gücü yetmiyor. Schulz'un yaptığı açıklamaya baktığınızda üst perdeden tehditkar açıklamalar yapıyor. Bu bizi etkilemez. Biz halkımızdan güç alıyoruz. Türkiye'deki gelişmelerle ilgili açıklamaları var. PKK'lıları da çok iyi savunuyor. Kaymakamızın şehit edildikten sonra bir açıklamaları oldu mu? Bir PKK'lı çok önemli ama şehitlerimizin, öldürülen Kürt vatandaşlarımızın hiçbir önemi yok. Önce PKK faaliyetlerini durdursunlar. Ekonomik yaptırımlarla ilgili ve diğer konularla ilgili elinden geleni ardına koymasın. AB ve Parlamento başkanının iki yüzlülüğünü her zaman olduğu gibi görüyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump: 3 milyon göçmen sınır dışı edilecek

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Galatasaray'a evinde yine geçit vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa