13 Kasım 2016 12:58

‘Mücadelemizi kilitleyemezler’

OHAL kapsamında faaliyeti durdurulan dernekler arasında yer alan Van Kadın Derneği’nden Zozan Özgökçe “Mücadelemizi, ruhumuzu kilitleyemezler” dedi.

Paylaş

OHAL kapsamında kapatılan dernekler arasında yer alan Van Kadın Derneği (VAKAD) 2004 yılından bu yana Van’da birçok kadının sesi oldu. Derneğin kurucularından olan VAKAD aktivisti Zozan Özgökçe, derneklerinin kapatılmasına ilişkin tepkisini dile getirerek çalışmalarına devam edeceklerinin mesajını verdi.

Jin Kadın Haber Ajansı'na (JINHA) konuşan Özgökçe, “Van’da çalışan bir dernek dünyaya veya ülkenin iradesine nasıl bir zarar verebilir?” diye sordu. VAKAD’ın 2004 yılından bu yana Van’da bulunan her kesimden kadının sorunlarına yönelik çözüm odaklı çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Özgökçe, VAKAD’ın 20 üyesinin ve çok sayıda gönüllü aktivistinin bulunduğunu dile getirdi.

Özgökçe, VAKAD’ın kadınlara yönelik seminer, mültecilere ve çocuklara yönelik eğitim çalışmaları yürüten bir dernek olduğunu ifade ederek, bu süreçte kadın derneklerinin kapatılmasının kadınlardan korkulduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Özgökçe, “Gelip kapımızı kilitleyip mühürlediler. Bu bizim için hiç önemli değil. Kapılarımızı mühürleyebilirler ama bizim mücadelemizi, ruhumuzu kilitleyemezler. Yarın yine örgütleniriz, mekan buluruz, toplantılarımızı yine yaparız. Mühürlemek bir çözüm değildir. Kadınlara sadece korku mesajı verilmeye çalışılıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Efrin'deki saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP'li vekil: Suikast halinde millet cezaevlerini basacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...