13 Kasım 2016 12:36

Kadınlar kapatmalara karşı toplandı

Kadınlar, faaliyetleri durdurulan kurumlar arasında bulunan KJA’nın kapatılmasına ilişkin DBP Diyarbakır il binasında bir toplantı yaptı.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il binasında bir araya gelen kadınlar KJA’nın kapatılmasına ilişkin toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, DBP’li kadın belediye eş başkanları, dernekleri kapatılan KJA üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantıda söz alan Uca, OHAL uygulamalarına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Bu bir sivil darbedir. Binlerce arkadaşımız gözaltına alındı, tutuklandı, eş başkanlarımız tutuklandı, kirli siyasetleri son olarak KJA’yı kapattı. Şimdiye kadar tüm bu çalışmalar rahat olmadı. Büyük mücadeleler, büyük bedellerle ortaya çıktı. KJA da dört duvar ardında başlamadı çalışmalara. Kürt kadınları kongre olarak kendini örgütledi. Son dönemlerde Avrupa’dan heyetler geldi, herkesin gözü Kürt kadınlarının bu önemli çalışmasındaydı. KJA’yı kendilerine örnek olarak gördüler. KJA bugün mühürlendi. Ama devlet şunu iyi bilsin ki zorla, baskıyla işkenceyle Kürt kadınları asla geri adım atmaz. Son dönemlerde en çok Kürt kadınları işkence gördü. Taybet Ananın cenazesi günlerce sokakta kaldı. Ekin Van’ın fotoğrafı hala gözümüzün önünde. Devletin zihniyetinden anlaşılıyor ki Kürt kadınlarından korkuyorlar. Kürt kadınlarının önünü almak istiyorlar.”

370 derneğin kapatıldığını ifade eden Uca kendilerini dernek olarak nitelemediklerini söyledi. Uca, “Kongre olarak Kürt kadınlarının sembolüydük. Devletin bu saldırılarına karşı oturmak olmaz. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz. Çalışmalarımız her yerde devam edecek. Ev ev, sokak sokak çalışacağız. Her yeri mücadele ve direniş alanına çevireceğiz. AKP’ye vereceğimiz mesaj şudur; Kürt kadınları ayakta olduğu sürece bu mücadele sürecektir. Bizim duruşumuz tarihidir. Tüm kadınlara semboldür” dedi.  Toplantı basına kapalı olarak devam etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Zelanda'da 7.8 şiddetinde deprem

SONRAKİ HABER

Erdoğan: 3. havalimanını 2018'de açıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...