13 Kasım 2016 11:33

Emek Hareketi grevdeki İZBAN işçilerini ziyaret etti

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Emek Hareketi işten atmalara karşı yaptığı dayanışma kahvaltısından sonra grevdeki İZBAN işçilerini ziyaret etti

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Emek Hareketi işten atmalarına karşı yaptığı dayanışma kahvaltısından sonra 6 gündür grevde olan İZBAN işçilerini ziyaret etti. 

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Emek Hareketi son süreçte yaşanan baskı, ceza, sürgün, soruşturma, açığa alma ve işten atmalara karşı, “Birlik, beraberlik, dostluk, dayanışma ve örgütlülüğümüzü güçlendiriyoruz” şiarıyla dayanışma kahvaltısı düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığı olan İZBAN’da TİS görüşmelerindeki anlaşmazlıktan başlayan grev 7. gününe girerken Emek Hareketi işten atmalarına karşı yaptığı dayanışma kahvaltısından sonra İZBAN işçilerini ziyaret etti. 

Emek Hareketi adına ziyarette konuşan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Yöneticisi Hanifi Duman, bu durumun emek ve sermaye arasında bir çelişki olduğunu belirterek, “Sermaye sonuçta verebilecek hakları bile örnek oluşturmamak için vermiyor. Bunu bir kazanma kaybetme meselesi olarak gördüğümüz zaman buradaki kazanılacak bir hak bütün işçi ve emekçilere mal olacaktır. Bunun için işveren anlaşmaya yanaşmamaktadır. Bizler bu haklı direnişinizde sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

Ayrıca Torbalı Emek Hareketi üyesi kamu emekçileri ve Süperpak Fabrikası'nın Selüloz-İş üyesi işçileri de Cumaovası İstasyonu'nda grev gözcüsü İZBAN işçilerini ziyaret etti.

Grevdeki işçiler ise, greve dair halkın yeterince bilgisi olmadığını ama yinede çokça destek aldıklarını söyleyerek, bu desteklerin kendilerine güç verdiğini ve haklarını alana kadar direnmeye devam edeceklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2000’lerin şiir antolojisi çıktı

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 25 bölge askeri güvenlik bölgesi ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...