13 Kasım 2016 10:09

'Müzakerelerin askıya alınması yerine ekonomik yaptırım'

Schulz, AB Zirvesi’nde liderlerin Türkiye’ye ekonomik yaptırımları uygulama kararını alabileceği söylentilerini doğruladı

Paylaş

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un  Aralık ayında yapılacak AB Zirvesi’nde liderlerin Türkiye’ye ekonomik yaptırımları uygulama kararını alabileceği söylentilerini doğruladığı bildiriliyor. Alman basınına konuşan Schulz, “ AB olarak ne gibi ekonomik önlemler alabileceğimizi düşünmeliyiz” diye savundu. 

DWelle İngilizce’ye göre, Almanya’da Pazar günleri yayımlanan "Bild am Sonntag" gazetesine konuşan Schulz, Türkiye’de “baskılara bir yanıt olarak AB’ye katılım müzakerelerinin askıya alınmasının yerine ekonomik yaptırım seçeneğini benimseyebileceği” yönündeki söylentileri teyit etti.

Türkiye ile müzakerelerin kesilmesinin AB’yi “Türkiye’nin muhalefetine ve Temmuz’daki başarısız darbeden sonra gözaltına alınan on binlerce kişiye yardım etme kanallarından yoksun bırakacağını” belirten Schulz, “Bizler, AB olarak ne gibi ekonomik önlemler alabileceğimizi düşünmeliyiz” dedi.

Buna karşın Schulz, Türkiye’nin idam cezasını yeniden getirmesi durumunda ise katılım müzakerelerinin “sonlandırılacağını” söyledi.

Bu çerçevede AB ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği’ne değinen DWelle İngilizce, AB’nin,  Türkiye’nin Gümrük Birliği’ni tarım ve hizmet sektörlerini kapsayan biçimde genişletilmesini talep ettiğini vurguladığı haberinde Gümrük Birliği’ne son verilmesinin birçok Türk şirketinin olumsuz etkileneceği değerlendirmelerine yer verdi. (ANKA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Tabancayla vurulan kadın öldü, erkek arkadaşı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Akademisyenlerden CHP’ye ‘diktatörlük’ uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...