13 Kasım 2016 08:49

Çöp arabaları boylarının kaç katı

Ekmeklerini çöpten kazananların sayısı her geçen gün artıyor. İzmir’de dönüşümlü atıkları toplayan çok sayıda çocuk şafakla birlikte yollara düşüyor.

Paylaş

Mustafa OĞUZ

İzmir'de, çocukların önemli bir kısmını oluşturduğu çok sayıda kişi, çöp konteynerlerinden topladıkları atıkları satıp para kazanarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Yoksulluğun artmasıyla çöplerden dönüştürülebilecek atıkları toplayarak geçimini sağlayanların sayısı da iyice artıyor. Yaşamlarını sürdürmek için tek gelirleri çöplerden topladıkları atıkları  satmak olan yüzlerce kişi, her gün şafakla birlikte yollara dökülüyor.

Toplayıcıların önemli bir kısmı çocuk... Boylarının birkaç katı çöp arabalarını güçlükle çekerek, bir konteynerden diğerine mekik dokuyorlar.

BELEDİYE KAMYONUNDAN ÖNCE TOPLAMAK ZORUNDALAR

Toplayıcılar belediyenin çöp araçları yola çıkmadan işlerini bitirmek zorunda. Cadde ve sokaklarda kimi zaman büyük çöp konteynerlerini, kimi zaman çöp kutularını tek tek karıştırıp metal, plastik, karton gibi dönüştürülebilen atıkları bularak çuval bezi kaplı arabalarına atıyor; hızla diğerine yol alıyorlar.

Kentin her sokağı, caddesi, çöp kutuları önünde atık toplayıcıların rekabetine sahne oluyor. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

RSF: Türkiye gözdağı vermek istiyor

SONRAKİ HABER

WSJ: Trump kazandıktan sonra piyasalar satışa yöneldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...