13 Kasım 2016 08:48

Trump: Esad’a değil IŞİD’e odaklanılmalı

Donald Trump, ABD yönetiminin Suriye politikasını eleştirerek Esad’ı devirmek yerine IŞİD ile mücadeleye odaklanılması gerektiğini söyledi.

Paylaş

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, ABD yönetiminin Suriye politikasını eleştirerek, “Kim oldukları konusunda hiçbir fikirimiz olmadan Suriye’ye karşı muhalifleri destekliyoruz” dedi. Trump, Wall Street Journal gazetesine verdiği mülakatta dış politika ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim kampanyası boyunca Obama yönetiminin Suriye politikasını eleştiren Trump, “Suriye konusunda birçok kişiden farklı düşünüyorum” ifadesini kullandı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek yerine IŞİD ile mücadeleye odaklanılması gerektiğini belirten Trump, “Suriye ile savaşılıyor, Suriye IŞİD ile savaşıyor ve IŞİD’den kurtulmak gerekiyor. Rusya şimdi Suriye ile müttefik ve bizim sayemizde güçlenen İran da. Biz kim oldukları konusunda hiçbir fikrimiz olmadan Suriye'ye karşı muhalifleri destekliyoruz” diye konuştu.

Trump, ABD'nin Esad'a saldırması durumunda Rusya ile de savaşa girebileceğini ifade etti. İsrail ile Filistin arasında “bitmeyen bir savaş” olduğunu ifade eden Trump, “İki ülke arasındaki soruna çözüm bulmayı umut ediyorum. Nihai hedef, varılamayan anlaşmaya insanlık için çözüm getirmek isterim” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Halep’teki cihatçılara teslim olmaları için 24 saat 

SONRAKİ HABER

Ramis Sağlam üçüncü kez memuriyete geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...