13 Kasım 2016 07:41

‘Düşlere güç ver’

38’incisi düzenlenen İstanbul Maratonu’na Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Paylaş

Vodafone 38. İstanbul Maratonu’na Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi de katıldı. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) ‘Düşlere güç ver’ kampanyasına destek veren çok sayıda kişiyle birlikte koştu. Grupla koşanlar arasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da vardı.

Grup koşu sırasında sık sık ‘Düşlere güç ver’ ve ‘Ali İsmail Korkmaz’ sloganları attı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN

ALİKEV, ‘Düşlere Ses Ver’ kampanyasıyla üniversite öğrencilerinin eğitim hayatına maddi kaynak sunmanın yanı sıra onların sosyal ve kültürel olarak da gelişimlerine destek olmayı amaçlıyor.

Anne Emel Korkmaz, ‘Neden Koşuyorum’ yazısında ALİKEV’in yürüttüğü kampanyayı anlatmıştı:

"Neden Koşuyorum
Ben neden mi koşuyorum? ALİKEV için... ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz adına, o'nun hayallerini yaşatmak, gerçekleştirmek adına kurduğumuz vakıf... Bizler, o'nun ailesi olarak o'nun kısacık yaşamında gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin, düşlerinin peşine düşmek için bu vakfı kurduk.

Ali İsmail kısacık yaşamında o kadar çok şey yaptı ki... Küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu; aralarından en iyi özet çıkarana hediyeler aldı. Köy okullarına kitap götürdü. Hep derdi ki, "Köyde okuyan çocuklar ne kadar eğitim alabiliyorlar ki? Onlara kitap götürmeliyim." Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Defalarca huzur evine gitti...

Biz çocuklarımızı sevgiyle iyilikle büyüttük. İşte benim Ali İsmail'im bu kadar sevgiyle, insanlıkla dolu bir çocuktu. Şimdi ben o'nun düşlerini gerçeğe dönüştürmek için, vakfımızı yaşatmak, onlarca çocuğa, gence imkanlar yaratmak için koşuyorum ve sizlerin de bağış katkılarıyla kampanya hedeflerimizi gerçekleştirip amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum." (HABER MERKEZİ)

(Video ve Fotoğraflar: @Alikev_org, @MSTanrikulu, @AvGurkanKorkmaz)

ÖNCEKİ HABER

AB dışişleri bakanları yarın Türkiye’yi görüşecek

SONRAKİ HABER

Vodafone İstanbul Maratonu'nunda kazananlar belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...