12 Kasım 2016 18:37

Trump'tan Suriye politikasında değişim mesajı

Başkan seçilmesi sonrası ilk röportajını Wall Street Journal'a veren Donald Trump, Suriye politikasında değişikliklere gitme mesajı verdi.

Paylaş

Başkan seçilmesi sonrası ilk röportajını Wall Street Journal'a veren Donald Trump, Suriye politikasında değişikliklere gitme mesajı verdi.

"Suriye konusunda birçok kişiden farklı düşünüyorum" diyen Trump, Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'dan çok IŞİD'e odaklanılması gerektiğini söyledi.

"Suriye'yle savaşıyorsunuz. Suriye, IŞİD'le savaşıyor ve siz IŞİD'den de kurtulmaya çalışıyorsunuz. Rusya tamamen Suriye'nin yanında ayrıca gittikçe güçlenen İran bizim yüzümüzden Suriye'nin yanında... Biz Suriye'de isyancıları destekliyoruz ama onların kim olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok" diyen Trump, ABD'nin Suriye'yi hedef alması durumunda Rusya ile karşı karşıya geleceğini söyledi.

Trump, başkan seçilmesi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den güzel bir mektup aldığını, kısa sürede bir telefon görüşmesi de gerçekleştireceklerini söyledi.

Trump'ın bu sözleri "politika değişikliği mesajı" olarak yorumlansa da Suriye'de Türkiye, Körfez ülkeleri ve onların desteklediği cihatçı gruplar Obama yönetimini, Esad'a karşı daha sert olmamakla eleştiriyordu.

Trump, İsrail-Filistin meselesinde de sorunun bir an önce çözülmesini umduğunu söyledi. Trump, İsrail-Filistin anlaşmazlığını "Hiç bitmeyen savaş" olarak yorumladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Kosova'yı 2-0 yendi

SONRAKİ HABER

Bataclan sahnesi, Sting konseriyle yeniden açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...