12 Kasım 2016 15:19

DERİTEKS üyesi işçilerden İZBAN grevine destek ziyareti

İZBAN grevinin 5. gününde işçilere destek ziyaretleri devam ediyor. Bugün işçileri ilk olarak DERİTEKS üyesi işçiler ziyaret etti.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığı olan İZBAN’da TİS görüşmelerindeki anlaşmazlıktan başlayan grev 5. gününde devam ederken grevdeki işçilere gün boyu sendikalardan, siyasi partilerden ve kitle örgütlerinden destek ziyaretleri geldi.

İZBAN işçilerini ilk olarak Türk İş'e bağlı DERİTEKS üyesi işçiler ziyaret etti. Sendikanın örgütlü olduğu Deriform, Deri 2000, Zeytin Deri ve Sepiciler Deri'den işçiler dayanışmada bulundu. Alsancak Garı önünde buluşan deri işçileri 'İZBAN İşçileri Asla Yalnız Yürümeyeceksiniz' pankartı ve 'İZBAN İşçisi Yalnız Değildir', 'Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz', 'Yaşasın Onurlu Mücadelemiz', 'Yaşasın Sınıf Dayanışması' ve 'İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek' sloganları ile grev yerine yürüdü.

'HAKLILIĞINIZI TÜM İZMİRLİLERE ANLATACAĞIZ'

Burada işçiler adına konuşma yapan DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, dayanışmanın önemine değinerek "Sizlerin onurlu mücadelenizi biz DERİTEKS olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bizler emeğin ne kadar değerli olduğunu çok iyi bilenlerdeniz. Mücadelemiz hep grevlerle, direnişlerle geçti. Sermayenin dini, imanının, siyaseti yoktur. Bu grevin daha iyi ileriye gitmesi için bütün sendikalara görev düşüyor. Bizim desteğimiz sadece burayla sınırlı kalmayacak, İzmir'in dört bir yanında oturan işçilerimiz İzmirlilere haklı mücadelenizi anlatacak. Siz haklı olarak emeklerinizin karşılığını istiyorsunuz. Belediye başkanı Kocaoğlu istenilen zam verildiği takdirde dengelerin bozulacağını söylüyor. 1600'ün 2000'ne çıkmasından kaynaklı hangi dengesizlikten bahsediliyor, bunu anlamak mümkün değil. Biz bu haklı mücadelenizde sonuna kadar yanındayız. İşçileri sokağa çıkarmak zorunda bırakmasınlar" dedi.

Halkların Köprüsü Derneği, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Komünist Parti ve Halkevleri ile çok sayıda İzmirli grevdeki işçileri ziyaret ederek desteklerini dile getirdiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Mehmed Özkan atandı

SONRAKİ HABER

Kitap fuarında ‘600. yılında Börklüce İsyanı’ paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...