12 Kasım 2016 14:09

15 Temmuz’un sonrasına Emek Cephesi nasıl bakıyor 

İzmir’de '15 Temmuz’dan Sonrasına Emek Cephesi Nasıl Bakıyor' adlı panel gerçekleştirildi.

Paylaş

İzmir’de CHP İzmir İl Örgütü ve Sosyal Demokrasi Derneği’nin düzenlediği “15 Temmuz’dan Sonrasına Emek Cephesi Nasıl Bakıyor” başlıklı panelde, OHAL ve KHK’lerle yaşanan uygulamalara her alanda birlikte mücadele verilmesi gerektiği vurgulandı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve KESK Eş Başkanı Lami Özgen’in konuşmacı olarak katıldığı panel Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Özelleştirme, taşeronlaştırma ve çiftçiye kota uygulamaları ile bugünlere gelindi, bugüne kadar kurulmuş olan fonlarda biriken paraların hiçbir zaman işçi ve emekçilere dönüşü de olmadı. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde biriken paraların da 19 şirket aracılığı ile Kanal İstanbul Projesi’ne aktarılmak isteniyor, işçilerin elinde kalan en önemli haklardan kıdem tazminatının yarıya düşürülmesi için de Hükümet Ocak ayında harekete geçmeyi planlıyor.”dedi. Ulusal İstihdam Stratejisi ve kiralık işçiliğe de değinen Beko, CHP’nin bu konuyu işleyen çalışmalar yapması gerektiğini de belirtti. 15 Temmuz darbesinin AKP için bir araç haline geldiğini söyleyen Beko, “FETÖ araç oldu, eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış mücadelesi verenler hedef oldu” dedi.

‘KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK’

Demokrasi için birlik çalışmaları içinde yer aldıklarını belirten Beko, “Her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç var. Korkunun ecele faydası yok. DİSK Genel Başkanı olarak endişeliyim ama korkmuyorum. 15-16 Haziran direnişini bu ülkenin işçileri emekçileri yapmadı mı? Mazlumlar ve mağdurlar ayağa kalkmadıkça diktatörler diz çökmez” dedi. 

KESK Eş Başkanı Lami Özgen de, her konuşmasında milletin iradesinden bahsedenlerin 7 Haziran’daki iradeyi tanımayıp ülkeyi kaosa sürüklediğini belirtti. Özgen ayrıca, “KHK’lar ile bütün haklarımız ortadan kaldırılıyor, birçok yasaya yeni eklemeler yapılıyor. Kamu çalışanlarının iş güvencesi, sendikalaşma hakkı fiili olarak ortadan kaldırılıyor” dedi.

‘HEPİMİZ AYRI AYRI BEDELLER ÖDÜYORUZ’

Belediyelere kayyım atanması ve milletvekillerinin tutuklanmasının özü itibariyle faşizmin kurumsallaştığını gösteren temel unsurlar olduğunu belirten Özgen, “Kabuğuna çekilmek muhalif kesime bir hayır getirmeyecek. Ortak mücadele cephesini bütünlüklü yürütmemiz lazım. Bu tarihsel sorumluluğu taşımak gerekli. Hepimiz ayrı ayrı bedeller ödüyoruz. Yaşamın her alanında sokakta, mahallede, işyerinde, okulda, tarlada birlikte mücadele vermeliyiz” dedi. Özgen, İzmir ve Diyarbakır’ın ‘kardeş şehir’ olduğunu hatırlatarak, “İzmir ve Diyarbakır bir araya gelmezse faşizme karşı duramayız” dedi.(İzmir/EVRENSEL)              
 

ÖNCEKİ HABER

Özyalçıner, Sennur Sezer'in kitaplarını imzalıyor

SONRAKİ HABER

Fuarda felsefe, insan ve materyalizm tartışılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...