12 Kasım 2016 12:36

TGS Bursa’da işçi sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenledi

TGS, daha önce 4 ilde gerçekleştirien “Medya Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği ile Meslek Hastalıkları” eğitiminin finalini Bursa'da yaptı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası “Medya Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği ile Meslek Hastalıkları” eğitiminin finalini Bursa'da yaptı. Eğitim programına Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti de destek verdi.

Eğitimler kapsamında bugüne kadar 5 ilde gazeteciler ile bir araya geldiklerini belirten TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, bir yıldır devam eden eğitimlerin sonuncusunu Bursa'da yaptıklarını söyledi. Eğitim ile meslek hastalıkları, iş sağlığı ve güvenliği konularında gazeteciler arasında farkındalık yaratılmak istendiğini kaydeden Durmuş, “Gazetecilerin yaşadığı sorunların, rahatsızlıkların meslek hastalığı olduğunu, ‘Aman bir şey olmaz’ demekten vazgeçmeleri gerektiğini göstermek amacıyla bu projeye başladık. Yüzlerce gazeteciyle buluştuk ve onlara iş sağlığı ve güvenliği konusunda başkalarının maruz kaldığı haberleri yaparken aslında kendilerinin de meslek hastalığına yakalandığını göstermek istedik” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük ise, meslek hastalıkları ve iş güvenliğine dair yaptığı sunumda, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na dikkati çekerek, mevzuat ve yönetmeliklerin uygulanmasında sorun olduğunu vurguladı. Son dönemde AB uyum yasaları çerçevesinde mevzuatta yenilikler yapıldığını ifade eden Küçük, devletin denetim mekanizmasının işlemediği için mevzuatın da öneminin kalmadığını söyledi.

Küçük, “Türkiye genelinde günde 3 kişi meslek hastalıkları nedeniyle ölüyor. 7 kişi sakat kalıyor, her gün 200 iş kazası oluyor. Yılda bin 300 ile bin 800 arasında ölümlü iş kazası oluyor. Bu çok büyük bir rakam ve Türkiye'nin kanayan yarası. Bu kanayan yarayı gazeteciler haberleştiriyor ancak basın çalışanlarının da mesleklerini yerine getirirken bilmesi gereken konular var” dedi.

TGS Hukuk Müşaviri Meliha Selvi ise gazetecilerin Basın Kanununda yer alan hakları konusunda bilgilendirme yaptı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da mültecilerle dayanışma derneği mühürlendi

SONRAKİ HABER

Sururi: İktidarlar tiyatroya köstek oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...