12 Kasım 2016 11:57

Diyarbakır’da Evrensel dağıtımına polis engeli

Diyarbakır’da Evrensel gazetesi hakkında ‘toplatma kararı var’ denilerek dağıtımı polislerce engellenmeye çalışıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da Evrensel gazetesinin dağıtımı ‘toplatma kararı’ iddiasıyla engellenmek istendi. Gazete dağıtımı yapan Abdullah Aktay’ı durduran sivil polisler, “Gazete hakkında toplatma kararı var. Emniyete gidiyoruz” dedi. Aktay daha sonra polisler tarafından Yenişehir İlçe Emniyet binasına götürdü.

Aktay yaşananları şöyle anlattı, “Bir süre ilçe emniyetinde bekletildim. Sonra, ‘toplatma kararı yokmuş ama dağıtmayın, başınızı yakmayın. Azadiya Welat dağıtanlara da söylüyoruz dinlemiyorlar’ dediler. ‘Öğrenci misin’, ‘Gazeteleri neden dağıtıyorsun’ şeklinde birkaç soru sordular, kimlik bilgilerimi alıp bıraktılar”

‘HALKIN HABER ALMA HAKKI İÇİN GAZETEYİ DAĞITACAĞIZ’

Evrensel gazetesinin yıllardır Diyarbakır’ın birçok noktasında elden satışlar yaptığını ifade eden Aktay, “OHAL ile birlikte Evrensel’in engellenmesi istendiğini anlıyoruz. Bir toplatma kararı şüphesiyle engellenmek istendiğimizi düşünmüyorum. Bulunduğumuz ortamdan yararlanılarak bir engelleme söz konusu. Halkın haber alma konusunda yaptığımız çabalarımızın bu şekilde engellenmek istenmesi doğru değil. Bizler, haber alma hakkı sorumluluğuyla gazetemizi dağıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin yürüyüşüne OHAL engeli

SONRAKİ HABER

Tutuklu yazarlar ve gazeteciler için TÜYAP'ta eylem yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...