12 Kasım 2016 10:53

Cinsel tacize uğrayan 8 yaşındaki kız intihara kalkıştı

Maraş’ta 71 yaşındaki H.B.'nin cinsel tacizine maruz kalan 8 yaşındaki M.B., ilaç içerek intihara kalkıştı.

Paylaş

Maraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba Mahallesinde oturan M.B.'nin Haziran ayında okuldan çıkıp evine giderken H.B. tarafından terk edilmiş bir binaya götürülerek cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayın ardından ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan H.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.B., yargılandığı Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen eylül ayında görülen karar duruşmasında, 'Suçları işlediğine dair dosyada her türlü şüpheden uzak, yeteri kadar inandırıcı, kesin ve somut delil elde edilemediği' gerekçesiyle beraat ederek serbest bırakıldı.

Önceki gün Maraş merkeze taşınan ve psikolojik tedavi gören M.B., dün evdeki ilaçları içerek intihara kalkıştı. Ailesi tarafından Necip Fazıl Hastanesi'ne götürülen M.B., burada midesi yıkandıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan küçük kız, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Baba Hüseyin B., kızı tedirgin olduğu için Maraş'a taşındıklarını belirterek, "Kızım doktorun verdiği ilaçları içerek intihara kalkıştı. Kızım şu an yoğun bakımda ve sağlık durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Mahkeme nasıl bir karar veriyor? Tek benim çocuğum da değil, başka bir çocuk daha var. O çocuk da kekeme kaldı. Çocuğum öldüğü zaman mı yetkililer sahip çıkacak benim çocuğuma?" ifadelerini kullandı.

Anne Fadime B. ise H.B.'nin yeniden yargılanmasını isteyerek, şunları söyledi: "Kızım şu anda okumayı da unutmuş. Artık beyninde hep o adam var. Adamdan çocuğumu kaçırmak için dün akşam evimi taşıdım. Geçen gün belediyeye gittim; adam oradaydı, otobüse bindim o da vardı hemen indim. Sabah kalktığımda kahvaltı hazırladım çocuk 'Anne boğazıma bıçak dayadılar' dedi. 'Kızım kim dayadı?' dedim, 'Anne adam dayadı' dedi. 'Kızım adam yok, senin yanında anne ve baban var, biz seni korumaya buraya getirdik, yok öyle bir şey' dedim. Çocuğumun durumu da ortada. Benim çocuğum içeride, şu an çok kötü günler yaşıyor. 'Adam beni kesecek' diye 15 tane hap yutmuş."

Ailenin avukatı Ozan Kayahan da, küçük kızın cinsel tacize maruz kaldıktan sonra yaşadığı travmayı atlamadığını söyleyerek, 2 Kasım'da mahkemeden H.B.'nin, M.B. ve ailesinin bulunduğu konut ile işyerine yaklaşmaması kararı aldıklarını söyledi. Avukat Kayahan, şunları kaydetti: "Mahkeme, 8 yaşındaki müvekkilim M.B.'yi cinsel olarak taciz eden sanık hakkında beraat kararı vermiştir. Müvekkilim olan 8 yaşındaki bu kız çocuğu taciz mağduru olarak çok büyük bir travma yaşamıştır. Tacizci şahıs beraat etmiş ve tahliye olmuştur. Çocuğun okula giderken kullandığı yol, bu tacizci şahsın evinin önünden geçmektedir. Devlet 8 yaşındaki M.B.'yi korumaktan aciz kalmıştır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fransız gazeteci Antep’te gerekçesiz gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Alpay’dan Erdoğan’a ve Kılıçdaroğlu’ya açık mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...