12 Kasım 2016 10:06

Can Dündar, Aslı Erdoğan’ın mesajını okudu

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Can Dündar, Alman televizyon kanalı ZDF’de Aslı Erdoğan’ın cezaevinden gönderdiği mektubu okudu: Bu bir yardım çağrısıdır.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Can Dündar, Almanya Devlet Televizyonunun ikinci kanalı olan ZDF’de, Aspekte adlı programı Almanyalı meslektaşı Katty Salie ile birlikte sundu. Aslı Erdoğan’ın cezaevinden gönderdiği mesajı okuyan Can Dündar, bu programı Türkiye’de olsa yapamayacağını anlattı.

Türkiye’deki gazeteciler, sanatçılar, akademisyenler, aydınlar ve sendikacılar başta olmak üzere hükümeti eleştiren kesimlere uygulanan baskının mercek altına alındığı programda, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri başta olmak üzere, tüm tutuklu gazeteciler ve aydınlarla dayanışma için “bir dakika sessiz dayanışma” mesajı gönderildi.

DÜNDAR: HEPİNİZ BİR ŞEYLER YAPABİLİRSİNİZ

Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve Yazarı Aslı Erdoğan için, “Hepiniz bir şeyler yapabilirsiniz. Tutuklularla dayanışmak için onlara mektup yazabilirsiniz, kendilerini yalnız hissetmemeleri için duruşmalarına katılabilirsiniz” diyen Dündar, “Hükümetlerden onların lehine bir şeyler yapmasını bekleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Can Dündar, Aslı Erdoğan’ın cezaevinden gönderdiği mesajı da okudu. Aslı Erdoğan mesajında şöyle diyordu: “Bu bir yardım çağrısıdır. Üstelik acil yardım çağrısıdır. Göçmen krizini durdurmak adına Türkiye’deki demokrasinin bedelini Kürtler, Aleviler ve bütün demokratlar ödemektedir. Demokrasi, insan hakları konusunda Avrupa susarsa biz kime tutunabiliriz?” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Faaliyetleri durdurulan Barış Derneği açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Savcı da HSYK üyeleri de FETÖ şüphelisi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa