12 Kasım 2016 09:36

Faaliyeti durdurulan KJA'nın kapısı mühürlendi

İçişleri Bakanlığı kararıyla faaliyeti durdurulan dernekler arasında yer alan Özgür Kadın Kongresi'nin (KJA) kapısına mühür vuruldu.

Paylaş

OHAL kapsamında İçişleri Bakanlığı kararıyla faaliyeti durdurulan denekler arasında Özgür Kadın Kongresi (Kongreya Jinên Azad - KJA) da bulunuyor.

KJA’nın Diyarbakır’da bulunan merkez binasına polisin gelmesi üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile KJA ve DBP’li kadınlar KJA önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Feleknas Uca yapılanın diktatörlük olduğunu söylerken, kadınlar ise polislere “Biz buna izin vermeyeceğiz, buradayız oturuyoruz” dediler.

KJA adına açıklama yapan Ayşe Gökkan, derneklerin kapatılmasını "Türkiye'nin yüz kararısı" olarak niteledi. Ayşe, "Bu kararı tanımıyoruz, kadına yönelik şiddete, devlet kaynaklı şiddete karşı mücadele veriyoruz. Direnişimiz sürecek" dedi.

Açıklamaların ardından kadınlar "Jin jîyan azadî", "Biji azadi, bimre koleti", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Kadınların bekleyişi sürerken, Maliye ekipleri sayım için dernek içine girdi.

Maliye ekiplerinin sayımı tamamlamasının ardından ise KJA'nın kapısına mühür vuruldu. Dernek önünde konuşan Ayşe Gökkan "Kadınlar her zaman zorluklara karşı mücadele yürüttü, yürütmeye devam edecek. AKP'nin tarihine kara bir leke olarak kaydolan bu mühür, bizim tarihimiz için yeni bir başlangıç olacaktır" dedi.

KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması için yapılan eylemde gözaltına alınıp tutuklanmıştı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Böke: OHAL'i kaldırın, Meclisi devre dışı bırakmayın

SONRAKİ HABER

Diyarbakır saldırısını IŞİD yeniden üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...