12 Kasım 2016 09:41

Böke: OHAL'i kaldırın, Meclisi devre dışı bırakmayın

Ülkede yaşanan gerilime paralel Türk Lirası’nın değer kaybetmesine ilişkin CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke Türk Lirasındaki değer kaybına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP sözcüsü Selin Sayek Böke, “Özgürlükler kısıtlandıkça daha da fakirleşiyoruz, 2 ayda borcumuz, 44 milyar lira daha arttı” diyerek OHAL’in kaldırılması çağrısında bulundu.

Türk Lirasındaki değer kaybının kötüye gidişi hızlandırdığını söyleyen Böke, “Sadece 2 ayda, kurlardaki artış 31 kuruşu geçti. Türk Lirası'ndaki değer kaybının sorumlusu ekonomiyi tamamen boşlamış olan AKP iktidarıdır. AKP hükümetinin ülkede sorunları çözmeye dönük adımlar yerine, gerginliği sürekli arttırıcı adımlar atmasıyla Türk Lirası'ndaki değer kaybı daha da büyüyor” dedi.

‘DEĞER KAYBIYLA VATANDAŞIN HAYATI PAHALANDI’

Dış dünyada yaşanan gelişmelere karşı Türkiye ekonomisini korunaksız ve zayıf bırakanın OHAL olduğunu ifade eden Böke, “Bu durumun Türkiye'de yaşayan herkese büyük maliyetleri var. TL değer kaybettiği için vatandaşın hayatı daha da pahalandı. Hepimizin enerjiye, doğalgaza, benzine ödediği fatura sıçradı. Çiftçinin toprağından kopardığı domatesin pazara taşınmasının maliyeti arttı. Kısacası TL dolara karşı değer kaybettiği için, gerçek enflasyon arttı” dedi.

‘DERHAL OHAL'İ KALDIRIN’

Gelişmeler karşısında toplu iflasların gündeme geleileceğini söyleyen Böke, hükümete “Çare kurlara gündelik, göstermelik müdahalelerde değil. Çare bu ateşi yakan ve durmadan besleyen AKP iktidarının, Türkiye'nin hem bugününe hem de geleceğine zarar veren politikalarının acilen son bulmasında. Derhal OHAL'i kaldırın, TBMM'ni devre dışı bırakmaktan vazgeçin, ‘başkanlık’ lafını etmeyin, hukukun üstünlüğünü ve yargının bağımsızlığını sağlayın, demokrasi ve özgürlükler üzerindeki kısıtları kaldırın” çağrısında bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkını isteyen işçiye patrondan azar

SONRAKİ HABER

Faaliyeti durdurulan KJA'nın kapısı mühürlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...