12 Kasım 2016 08:47

Strasbourg'da, Türkiye’deki baskılara karşı yürüyüş yapıldı

Fransa'nın Strasbourg şehrinde yapılan yürüyüşle, Türkiye’deki baskılara karşı uluslararası dayanışma çağrısı yapıldı.

Paylaş

Türkiye’deki baskılara karşı uluslararası dayanışma amacıyla, Fransa'nın Strasbourg şehrinde yürüyüş yapıldı. Fransız ve Türkiye kökenli demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu dayanışma kolektifi tarafından organize edilen yürüyüşe, soğuk ve yağmurlu havaya rağmen bine yakın kişi katıldı.

İmzacıların kısa dayanışma mesajlarının ardından merkez tren garının önünde başlayan yürüyüş, Kleber meydanında son buldu.  
İmzacıların ortak açıklamasında, AKP hükümetinin baskılarına maruz kalan muhalifler için, bütün demokratik güçler dayanışmaya ve eyleme çağrıldı. Açıklamada, “Keyfi olarak tutuklanmış seçilmişlerin bırakılmasını istiyoruz. Türkiye’de demokrasi ve barışı savunan herkesle en içten duygu ve dayanışmamızı paylaşırken, hukuk devleti, özgürlükler ve laikliğin öneminede vurgu yapıyoruz. Demokrasi de insan haklarına, azınlıklara, kadın erkek eşitliğine, adaletin bağımsızlığına, dinlere ve laikliğe saygı önemli yer bir almaktadır” denildi.

Yürüyüşe destek veren parti, sendika ve dernekler şöyle: Centre démocratique des peuples kurdes- ASTU- DIDF- FUAF- ATIK- la Cimade- Collectif Justice et Libertés- La Lune-PCF- MJCF67- PS67- le Parti de Gauche 67- EELV- Les amis du Peuple kürde- Zin pour les femmes- le Planning Familial 67- Comité de Strasbourg du MRAP- Cercle communiste d’Alsace- Centre culturel des Alevis- UD CGT 67- ÜNSA Baş-Rhin. (Strasbourg /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KHK’lerle ihraçlara ITUC ve ETUC’tan tepki

SONRAKİ HABER

Meteoroloji’den soğuk ve yağışlı hava uyarısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa