12 Kasım 2016 08:12

‘Müslümanlar’a yasak’ yazısı yeniden Trump'ın sitesinde!

Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından resmi sitesinden kaldırılan ‘Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması’ açıklaması yeniden siteye ko

Paylaş

Seçim zaferi sonrası Donald Trump’ın resmi sitesinden kaldırılan ‘Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi’ önerisini içeren yazı yeniden siteye konuldu. Yazının kaldırılması ‘Trump siyasetinde değişiklik sinyali’ olarak yorumlanmıştı.

Ancak Trump'ın halkla ilişkiler biriminin yöneticisi Steven Cheung, değişikliğin hackerlara yönelik bazı teknik önlemler nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu. Al Jazeera'nın haberine göre konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Cheung, Trump'ın resmi seçim kampanyası sayfasının, güvenlik açığı giderilinceye kadar yönlendirildiğini açıkladı.

Web geliştiricisi ve internette işlenen suçlar konusunda uzman Izzy Galvez, seçimin hemen ertesi günü Trump'ın sayfasında belirlediği güvenlik açığını resmi Twitter sayfasından duyurmuştu.

Galvez'e göre site, saldırılara karşı savunmasız. Bu basitçe, hackerların, sitedeki başlık ve yazıları istedikleri şekilde değiştirebilecekleri anlamına geliyordu.

Trump'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Trump'ın, Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi ile ilgili önerisine ait metin ve video, sitedeki haber başlığının altına yüklendi.

Donald Trump, Kasım 2015’te Paris’te meydana gelen terör saldırıları sonrasında yaptığı konuşmada, “Ne halt olduğunu anlayana kadar, tüm Müslümanların ülkeye girişi geçici olarak engellenmeli” ifadelerini kullanmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’den Almanya’ya iltica başvuruları arttı

SONRAKİ HABER

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...