12 Kasım 2016 08:00

Başbakan Yıldırım ve Bahçeli bir araya gelecek

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli dar kapsamlı anayasa paketini görüşmek üzere bir araya gelecek.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın Trabzon'da “İnşallah MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz” sözlerinin ardından gözler Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleşecek ikinci buluşmaya çevrildi.

Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli bir kez daha bir araya gelerek AKP'nin teklifini görüşecekler ve Meclis takvimini belirleyecek.

Habertürk’te yer alan habere göre, Başbakan Yıldırım, Bahçeli ile görüşmesine iki teklifle gitmişti, dar kapsamlı değişiklik ve mevcut anayasada değişiklik öngören geniş kapsamlı paket. MGK, YÖK gibi kurumların da kaldırıldığı 50-60 maddelik düzenleme öngören seçeneğin rafa kaldırıldığı, dar kapsamlı değişiklik üzerinde iki liderin uzlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor. Yani AKP’nin teklifi sistemi değiştirmeye yönelik bir teklif olacak. Buna göre başkan 5 yıllığına seçilecek ve bakanlar parlamentodan olmayacak.

Bahçeli'nin ‘Ayrı gelsin ve Öcalan'ı da kapsasın’ dediği idam cezası ise AKP’nin teklifinde yer almayacak.

Teklifin Meclis'te 330'u bulması durumunda referanduma gidilecek. Referandum tarihi olarak Mayıs, Haziran ayları öngörülürken Erdoğan'ın görev süresinin dolacağı 2019 yılına kadar görevine devam etmesi bu süreçte gerekli düzenlemelerin yapılması planlanıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan ‘başkanlık sistemi’ tepkisi

SONRAKİ HABER

Facebook, Mark Zuckerberg dahil birçok kişiyi öldürdü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa