12 Kasım 2016 06:24

Birleşmiş Milletler Trump’a mesafeli!

BM’den mesafeli Trump açıklaması: Zor bir dönemdeyiz. Ancak soğuk kanlılığımızı korumalıyız.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, Donald Trump’ın başkan seçilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Trump’ın BM içerisinde endişe yarattığını belirten Eliasson, “Şu an zor bir dönemdeyiz. Ancak soğuk kanlılığımızı korumalıyız” diye konuştu.

Donald Trump, başkanlık seçimi kampanyası sırasında Birleşmiş Milletler’i ‘zayıf ve beceriksiz’ olarak nitelemiş, “BM ne demokrasi ve özgürlüğün ne de ABD’nin dostu” diye konuşmuştu.

‘ABD’YE BAĞIMLI OLDUĞUMUZ KONULAR VAR’

BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, İsveç televizyon kanalı SVT’ye yaptığı açıklamada Donald Trump’ın demeçlerinin Amerikan politikasının değil, seçim kampanyasının bir parçası olmasını umduğunu söyleyip “Hiçbir ülke tek başına bir ada olamaz. Bugün hepimiz birbirimize bağımlıyız. Eminim ki, ABD gelecekte de Birleşmiş Milletler’in önemli bir parçası olacaktır. Şurası açık ki, BM yönetimi içerisinde bir endişe mevcut. ABD’ye oldukça bağımlı olduğumuz konular var. İklim sorunları, sığınmacı ve göçmen sorunları gibi. Başkanlığın devir sürecinde Trump’ın ekibiyle sorunları tartışıp, seçilecek hükümet ile oturup yapıcı bir ilişki için çalışacağız” dedi.

Jan Eliasson, ABD’nin, diğer ülkelerdeki seçim süreçlerinde gözlemcilik ile barışı koruyucu ve diğer askeri operasyonlarda Birleşmiş Milletler’e ihtiyacı olduğunu belirtip, Donald Trump’ın bunu anlayacağını ümit ettiğini belirtti.

‘İYİ ÇALIŞAN BM, ABD’NİN ÇIKARINADIR’

Trump’ın konuşmalarında ABD’nin Birleşmiş Milletler’e ekonomik desteğinde kesintiye gitme sinyalleri gönderdiğini, bunun endişe verici olduğunu söyleyen Eliasson “Şu an zor bir dönemdeyiz. Ancak soğuk kanlılığımızı korumalıyız. İyi çalışan bir Birleşmiş Milletler’in ABD’nin kendi çıkarına olduğu noktasından hareket etmeliyiz’’ dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dicle’de sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Büyükşehir ve TCDD, İzmirlileri mağdur etmeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...