12 Kasım 2016 03:58

Yıl olmuş 2016, hâlâ içme suyu ve yol sorunu yaşanıyor

Akçadağ Belediyesinin kendilerine oy vermediği gerekçesiyle ayrımcı yaklaştığını iddia eden yurttaşlar 'yol ve içme suyu istiyoruz' diye eylem yaptı.

Paylaş

70’li, 80’li yıllarda siyah beyaz filmlere konu olmuş, “yol ve içme suyu” sorununun bugün hâlâ devam ettiği Malatya’da ortaya çıktı. Akçadağ Belediyesinin kendilerine oy vermediği gerekçesiyle ayrımcı yaklaştığını iddia eden yurttaşların canına artık tak etti, “yol ve içme suyu istiyoruz” diyerek eylem yaptı. 

Akçadağ ilçesinin Ören mahallesinde yurttaşlar yol ve içme suyu talebiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Yıllardır bu sorun için görüşmeler yapan yurttaşlar sonuç alamıyor. Mahalle sakinleri, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’ın soruna ilişkin daha önce mahallelerine geldiğini fakat, ‘’Siz bize oy mu verdiniz ki hizmet bekliyorsunuz, oy aldığımız yerler önceliklidir’’ yanıtını aldıklarını ifade ediyor. Örenli yurttaşlar son olarak seslerini Hisardere mevkiinde karayolunu trafiğe kapatarak duyurmak istedi. 

Burada mahalleli adına konuşan Ahmet Şakar, “artık canımıza tak etti, hangi çağda yaşıyoruz, hala yol ve su yok” diyerek isyan etti. “Bizi üvey evlat gibi görmesinler”diyen Şakar, “Bu gün en ücra tepelerdeki bir tek eve kadar yolları asfaltlanmış. Bize de her vatandaşa gittiği gibi eşit hizmet verilsin. Devletten kişi başına ödenek geliyor, bu hizmetler yapılsın diye, nereye gidiyor bu paralar?” diye sordu. Şakar, biran önce sorunlarının giderilmesini isteyerek, sorunlarının çözülmemesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yolbulan işçileri, Çelik İş'in imzaladığı TİS'e tepkili

SONRAKİ HABER

Faaliyeti durdurulan derneklere gece yarısı polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...