11 Kasım 2016 16:27

Belediyenin ücretsiz ders veren dersaneleri kapatıldı!

İzmir'de dar gelirli öğrenciler için belediyelerin açtığı lise ve üniversiteye hazırlık kurslarını kapsayan dersaneler KHK ile kapatıldı.

Paylaş

İzmir’de belediyenin dar gelirli öğrenciler için açtığı eğitim kursları, KHK ile kapatıldı. Resmi Gazete'nin 29 Ekim 2016 tarihli sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'nin altıncı bölümünde, Milli Eğitim ile ilgili düzenlemelere yer verildi. belediyelerin dar gelirli öğrencilere yönelik açtığı ücretsiz hizmet veren dersanelerin kapatılmasını sağlayan düzenleme 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'na eklenen bir madde ile yapıldı.

Bu kapsamda İzmir'de Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir, Karabağlar, Çiğli ve Buca'daki belediye dersaneleri kapatıldı. Bornova'da dört ayrı merkezde 5 bin 500 öğrencinin dersanesiz, 40 öğretmenin işsiz, Bayraklı 'da 860 öğrencinin dersanesiz, 30 öğretmen işsiz kaldığı ve diğer bölgelerdeki kapatmalarda yüzlerce öğrencinin ve öğretmenin mağdur olduğu belirtildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 14 Ekim'de İzmir'e gelen Başbakan Binali Yıldırım'a AKP’li bir belediye meclis üyesi aracılığıyla mektup gönderdiğini orada soruna çözüm istediğini ancak tam tersi yönde karar çıktığını belirterek, “Bayraklı'da fakir aileler yaşıyor. Dersane dar gelirli ailelerin çocukları için çok önemli bir fırsat. Başarımız üniversiteye girişte yüzde 100, liseye girişte yüzde 85. Başbakan Binali Yıldırım'a mektup yazarak belediyelerin dersane hizmeti verebilmesinin önünün tıkayın yönergenin bir maddesinin düzeltilmesini istedim, 'protokol yapamıyoruz' dedim. Ancak karar tam tersi çıktı. Bu çok acı oldu” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Binaları mühürleyebilirsiniz ama insanları asla’

SONRAKİ HABER

Başbakan Binali Yıldırım Donald Trump ile telefonda görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...