11 Kasım 2016 15:35

10 Ekim aileleri: Talebimiz gerçek faillerin de yargılanması

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden ve yaralanların aileleri ile avukatlar, adliye önünde açıklama yaptı.

Paylaş

10 Ekim davasının 5 gün süren ilk duruşmasının ardından katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

“Katillerden hesabı emekçiler soracak”, “10 Ekim'i unutma, unutturma” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan 10 Ekim Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Pazartesi'nden sonra birçok sanık savunmasına yer verildi. Biz adalet istemekten vazgeçmedik. Bu sadece bizim davamız olmamalı. İnsanlık isteyen herkesin davası olmalı. Bundan sonraki yargılamaları da örgütlü bir şekilde takip edeceğiz. Bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.

'BUNLAR BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMI'

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de, 10 Ekim katliamının olduğu an söylediklerinin ne kadar haklı olduğunun açığa çıktığını söyledi. Mahkemeye çıkarılanların buz dağının görünen kısmı olduğunu ifade eden Özgen, “Bilgi ve belgeleri saklayanlar, katliama göz yuman, sevk ve idare edenler, sorumlu olan kamu görevlileri de yargılanmalıdır. Siz Suruç katliamında suçluları ortaya çıkarsaydınız bu katliamlar olmazdı. Ankara’da, Antep’te, İstanbul’da katliamlar oldu. Bunların hepsi birbiri ile ilişkilidir. Bu ülkede tüm katliamlarla yüzleşilmesi için bu davanın peşini bırakmayacağız. 10 Ekim'i unutturursak emek ve demokrasi güçlerinin yeni katliamlarla karşı karşıya kalacaklar” diye konuştu.

'TALEBİMİZ TÜM GERÇEK FAİLLERİN YARGILANMASI'

Avukat Özcan Karakoç ise “Soruşturma dosyasını aylarca bekledik. Savcılık dosyayı sürekli kısıtlandı. Ancak dava açılınca gördük ki, bu kısıtlama bizlere karşıymış. Bu katliamın arkasında hangi güçler varsa, izin veren veya yönlendiren hangi kamu görevlisi varsa onlar yargılanacak. Serbest bırakılan iki IŞİD üyesini tutuklattık. Ancak dava dosyasına girmeyen birçok delil var. Bizim talebimiz sadece mahkemeye çıkarılanaların değil, tüm gerçek faillerin yargılanmasıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dava 6-10 Şubat tarihleri arasında görülecek

SONRAKİ HABER

STAR rafinerisi inşaatında esnaf eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa