11 Kasım 2016 15:27

Dava 6-10 Şubat tarihleri arasında görülecek

10 Ekim Davası’nda karar verildi, duruşma 6-10 Şubat 2017 tarihleri arasında görülecek.

Paylaş

10 Ekim Ankara Garı Katliamı’na ilişkin Pazartesi günü başlayan duruşmada mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi. Kamu görevlilerine ilişkin dosyanın incelenmek üzere istenmesine karar veren mahkeme heyeti bir sonraki duruşma tarihini 6 Şubat olarak açıkladı.

Sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından mağdur avukatları söz alarak, sanıkların birçoğunun sorulara örgütlü bir şekilde cevap vermediklerinin görüldüğünü ifade ettiler. “IŞİD gibi katliam örgütünü koruyan, soruşturmayan, araştırmayan, rahatlatan bütün kamu görevlilerinin davaya dahil edilmesini istiyoruz. Bu dava çözülmezse başka katliamlara da şahit olacağız” diyen mağdur avukatları başta Gaziantep ve Ankara Emniyeti yöneticileri olmak üzere  ihmal ve sorumluluğu olan kamu görevlilerini de kapsayacak şekilde dosyanın kapsamına alınması gerektiğini belirtti.

Avukatlar, dosyada ismi geçen, olayın ölü failleri ve sanıklarla ilişkili çok sayıda kişinin bir kısmı IŞİD’le ilişkili olduğu bilinmesine rağmen soruşturmaya katılmadığına dikkat çekerek, dosyanın genişletilmesi görüşünü belirtti. Ayrıca Antep’te tutulan sanıkların kaçma ihtimaline karşı Ankara’ya nakledilmesi talep edildi.

Savcı İsmail Şafak ise mütalaasını “sanıkların tutukluluk hallerinin devamı”, “yakalama kararı olan sanıkların yakalama kararının devamı”, “İfadesi alınmayan sanıkların ifadelerinin alınması”, “Gaziantepte bulunan sanıkların ifadesinin mahkeme huzurunda alınması” yönünde verdi.

Savcı mütalaasının ardından Mahkeme Heyeti kararını açıkladı. Mahkeme sanıklar için tutukluluk kararının devamına, Antep'te bulunan sanıkların mahkeme huzurunda dinlenmesine, çağrı üzerine gelmeyen tutuksuz sanıklar için tutuklama kararı verileceğinin ihtar edilmesine, tüm dijital materyallerin imajlarının alınarak bilirkişi incelemesine gönderilmesine, tutuklu sanıkların fotoğraflarının çekilerek bulunan diğer fotoğraflarla karşılaştırılması için bilirkişi incelenmesine gönderilmesine, sanıklar ve ölenlerin tüm ceza dosyalarının dosyaya eklenmesi talebinde bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının kovuşturmanın genişletilimesi talebinin de yazılı iletilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel Basım Yayın kitap fuarına hazır: #DevamEdiyoruz

SONRAKİ HABER

10 Ekim aileleri: Talebimiz gerçek faillerin de yargılanması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...