11 Kasım 2016 12:51

Çözüm sürecini bitiren cinayette ihbar asılsız çıktı

Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi davasındaki ihbar asılsız çıktı. Soruşturmayı yapan 19 polis ise 15 Temmuz sonrası ihraç edilmiş.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Çözüm sürecini bitiren olay olarak bilinen Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi davasında sanıkların tutuklanmasına neden olan ihbar asılsız çıktı. İhbarı yaptığı ileri sürülen T.B., “Kimlik bilgilerim kullanılarak benim adıma 10 adet hat çıkarılmış, söz konusu numarayı ben kullanmadım. Söz konusu ihbarı da ben yapmadım” dedi. Ayrıca cinayetin soruşturmasını yapan 19 polis ve kovuşturma aşamasındaki ilk hakimin 15 Temmuz sonrasından meslekten uzaklaştırıldığı belirtildi.

Urfa’da, 20 Temmuz 2015 tarihindeki Suruç katliamından sonra 22 Temmuz tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evlerinde ölü bulunmuştu. Yumuşak ve Acar’ın kafalarına sıkılan kurşunla öldürüldüğü tespit edilmişti. Cinayete ilişkin  Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülende davada 7’si tutuklu, 9 sanık bulunuyor.

8 Kasım’da görülen 3. duruşmaya sanıkların tutuklanmasına neden olan ihbarı yaptığı ileri sürülen T.B. tanık olarak katıldı. T.B., söz konusu ihbarı kendisinin yapmadığını söyleyerek, “Basın organlarında ismim geçince GMS operatörünün bayisine başvurdum. Söz konusu telefon numarasının benim adıma hat çıkarılarak kullanıldığını öğrendim. Aynı şekilde benim kimlik bilgilerimle adıma 10 adet daha hat çıkarılmış. Daha sonra bu hatların hepsini kapattırdım. İhbarın yapıldığı numarayı kesinlikle ben kullanmadım. İhbarda geçen konuşmayı da ben yapmadım” dedi.

POLİSLER FETÖ BAĞLANTISINDAN İHRAÇ EDİLMİŞ

Duruşmada söz alan sanıklar Hasan A., Hüseyin A. ve Ö. K.’nın avukatı Mahmut Vefa, soruşturma aşamasında deliller olamadan cinayetlere fail yaratılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Dosyada işlenen fiile bir fail yaratılmaya çalışılmıştır. Bu işlem de soruşturmayı yürüten polisler tarafından yapılmıştır. Soruşturmayı yapan 19 polis ve kovuşturma aşamasındaki ilk hakimler (15 Temmuz sonrası) meslekten uzaklaştırılmıştır” dedi. Sanıkların tutuklanmasına neden olarak gösterilen diğer bir delil ise sanıkların HTS (Belirli bir numaraya iletişim bilgilerinin tespiti ve kaydı) kayıtlarıydı. Bu konu hakkında konuşan sanıklardan Ö.D.’nin avukatı Adlan Yapıcı, “Müvekkilim dosya içerisindeki delillerden de anlaşılacağı üzere olay tarihinde Ceylanpınar’da bulunmamaktadır. Zaten HTS raporları da bunu göstermektedir. Deliller tamamen varsayımlara dayanılarak toplanmıştır” dedi.

‘İP SARKITARAK GİREMEDİLER’

Sanıklar M. A. ve L. A.’nın avukatı Serdal Çelik de delilerde ileri sürüldüğü gibi polislerin öldürüldüğü eve girişin o kadar kolay olmadığını, polisleri ölü bulan arkadaşlarının bile eve çatıdan ip sarkıtarak giremediğini belirterek,“Polis dahi eve çatıdan ip sarkıtarak eve girememiş ve üzerine çilingir çağırmıştır. Dosyadaki istihbaratlar, MİT, HTS raporları müvekkillerimin lehinedir. İsnat edilen suç her ne kadar katalog suçlar arasında yer alsa da mevcut delil durumu ve dosya içeriği incelendiğinde müvekkillerimin yargılanmasına yeterli delil mevcut değildir” dedi. Hakim duruşma sonunda 7 sanığın tutukluluklarının devamına karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması 12 Ocak 2017’ye ertelendi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara JİTEM Davası: 'Çok gizli' ölüm listesi

SONRAKİ HABER

Şehir hastanesi inşaatında işçilerin ücret isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa