11 Kasım 2016 12:18

Plan Bütçe görüşmesinde Saray tartışması

Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçe görüşmelerinde Saray tartışması yaşandı.

Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçe görüşmelerinde Saray tartışması yaşandı. CHP’li milletvekilinin sarayın maliyeti ile kaç öğrenci yurdu yapılacağını sorması üzerine iktidar milletvekilleri “Bu konuşulacak konu değil, biz bu konuda hassasız” diye tepki gösterdi.

2017 bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçe görüşmeleri perşembe gecesi geç saatlere kadar devam etti. CHP’li milletvekilleriyle iktidar partisi milletvekilleri arasında atışmaların olduğu görüşmeler sırasında bir de Saray tartışması yaşandı.

KYK burslarıyla öğrenci yurtları konusunda sorunlara değinen ve Bakan Akif Çağatay Kılıç’a sorular yönelten CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’in yurtların yetersizliğini dile getirdiği ve “Saray’ın maliyeti ile 100 odalı kaç öğrenci yurdu yapılabilirdi?” sorusuna iktidar milletvekillerinden itiraz geldi. Yaşanan karşılıklı atışmalar sırasında iktidar milletvekilleri “Cevap verilecek bir soru değil, konuşacak bir şey bile değil” deyince İrgil, “Niye Beştepe konusunda bu kadar hassassınız? Ben bakana soruyorum, cevap verir, vermez” dedi.
AKP’li vekillerin “Hassasız, o bizim liderimiz” diye bağırması üzerine de İrgil, “Ben liderden bahsetmiyorum, binadan bahsediyorum, binayı soruyorum” dedi.

İrgil bir başka soruya geçerek konuşmasını bitirirken de iktidar sıralarından “Sen kimin adamısın?” denmesi üzerine “Ben Mustafa Kemal’in adamıyım” karşılığını verdi. Bu cümle için de AKP sıralarından “Oooo çok büyük laf ettin” sesleri duyuldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FSM kapansa bile 3. köprüyü kurtarmıyor

SONRAKİ HABER

OHAL kapsamında 370 derneğin faaliyeti durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...