11 Kasım 2016 11:54

Almanya’da ‘Türkiye’deki baskılar son bulsun’ mitingi

Türkiye’de basına, aydınlara ve HDP’ye dönük baskı ve tutuklamalar, yarın Almanya’nın Köln kentinde protesto edilecek.

Paylaş

Türkiye’de basına, aydınlara ve HDP’li siyasetçilere yönelik baskılar ve tutuklamalar, yarın Almanya’nın Köln kentinde yapılacak büyük bir gösteriyle protesto edilecek. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun çağrısıyla yapılacak mitinge Almanya Demokratik Kürt Toplumu (NAV-DEM), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Almanya Türkiyeli Göçmen İşçiler Federasyonu (ATİF), HDK-Avrupa gibi pek çok örgüt ve kurum katılacak.

Deutzer Werft alanındaki mitinge Avrupa’nın değişik ülkelerinden katılımın olması bekleniyor. AABK tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de son zamanlarda basına ve siyasetçilere yönelik baskılara karşı Avrupa’daki Alevilerin sessiz kalmayacağı belirtilerek, tek adam yönetimine geçit verilmemesi gerektiği belirtildi.

AABK, Cumhuriyet Gazetesi ve HDP’ye yönelik tutulamalara karşı başta Aleviler olmak üzere bütün uluslardan ve inançlardan insanları eyleme katılmaya, güç vermeye davet etti. DİDF ve NAV-DEM de yaptıkları yazılı açıklamalarla mitinge katılım çağrısı yaptı. “Demokrasi, Barış ve Özgürlük” sloganı altında saat 13.00’te başlayacak mitingde Almanya’dan ve Türkiye’den çok sayıda konuşmacı da olacak.

ABBK Genel Başkanı Hüseyin Mat’ın yanı sıra Alevi kurumlarının konuşma yapacağı mitingde ayrıca Alman Gazeteciler Cemiyeti (DJV) Genel Başkanı Frank Überall, Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen de birer konuşma yapacak. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cerrah: Dink'in öldürülmesinde hiçbir kusurum yok

SONRAKİ HABER

Almanya askerleri İncirlik'te 2 yıl daha görev yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...