11 Kasım 2016 11:55

Cerrah: Dink'in öldürülmesinde hiçbir kusurum yok

Hrant Dink cinayeti ana dava dördüncü gününde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Paylaş

Hrant Dink'in katledildiği dönem İstanbul Emniyet Müdürü olan Celalettin Cerrah, duruşmada verdiği ifadede, suikastta hiçbir sorumluluğu olmadığını iddia ederek, Trabzon istihbaratı ile İstihbarat Daire Başkanlığı'nı suçladı. Cerrah'ın kendini savunurken, İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırı örneğini vermesi dikkat çekti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin de yargılandığı 2’si tutuklu 35 sanıklı davanın görülmesine devam ediliyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile hükümlü Ogün Samast da getirildi. Tutuksuz sanıklardan dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile sanık avukatları ve Dink ailesinin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

‘KORUMA YETKİM YOK’ İDDİASI

Cerrah savunmasında, Hrant Dink’e karşı koruma tedbirleri başlatma gibi bir görevi ya da yetkisi olmadığını söyleyerek, “Trabzon istihbaratı cinayete ilişkin aldığı bilgiyi İstihbarat Daire Başkanlığı ile paylaşmalıydı. İstihbarat Daire Başkanlığı da İstanbul ve Trabzon arasında koordinasyon sağlamalıydı. Ama iki yer de üzerine düşeni yapmamıştır” dedi. Dink’in öldürülmesinde hiçbir kusuru olmadığını söyleyen Cerrah, beraatini talep etti.

CERRAH’A ÇAPRAZ SORGU

İfadesinin ardından çapraz sorgusuna geçilen Cerrah’a mahkeme başkanı ve üye hakimler soru sordu. Kendi döneminde hayati tehlike yönünde istihbarat aldıklarında hemen harekete geçtiklerini anlatan Cerrah, şarkıcı İbrahim Tatlıses’e yönelik bir eylemi de durduklarını söyledi. Cerrah, ‘İbrahim Tatlıses vurulacak’ bilgisini aldıklarını ve hemen Tatlıses’i uyararak araştırma yapmaya başladıklarını anlattı.

‘BANA BİLGİ KORUMA VERİRDİM’

Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisinin Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trabzon Valisi’ne iletilmesi gerektiğini anlatan Celalettin Cerrah, “Ancak Vali Beye bilgi verilmemiş ki kanuna göre bilgi verilmeliydi. Eğer bilgi verilse vali bunu hemen üst yazı ve kişiye özel olarak ilgili ilin valisine gönderecekti. Ben de Hrant Dink ile iletişime geçecektim ve koruma vermeyi teklif edecektim” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri: Çoğalarak geri döneceğiz

SONRAKİ HABER

Almanya’da ‘Türkiye’deki baskılar son bulsun’ mitingi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...