11 Kasım 2016 11:48

Sağlık emekçileri: Çoğalarak geri döneceğiz

İzmir'de sağlık emekçileri, KHK’lerle birlikte yaşanan ihraçlar ve baskılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş

SES İzmir Şubesi, OHAL’in ardından çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle birlikte yaşanan ihraç, baskı ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünün içinde basın açıklaması yaptı.

Açıklama ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılmak istendi ancak Valiliğin getirmiş olduğu bir haftalık basın açıklaması yasağından dolayı açıklama İl Sağlık Müdürlüğü içinde yapıldı. Eylemde ‘Olağanüstü hale, kanun hükmünde kararnamelere ve ihraçlara direneceğiz’ pankartı açılırken ‘Direne direne kazanacağız’ ve ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Eş Başkanı Rukiye Çakır, KHK’lerle ülke genelinde toplamda 460 üyelerinin ihraç edildiğini söyleyerek, “AKP, darbecilerle hesaplaşma adı altında kamudan kendi gibi düşünmeyenleri tasfiye ediyor.” dedi.

Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Çakır, “Hukuksuz ve usulsüz uygulamalarla, sağlık hakkı, iş güvencesi ve insanca yaşam için mücadele eden üyelerimizi hedef tahtasına koyanlar bilsinler ki, meşru direnme hakkımızı sonuna kadar kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İhraçlar nedeniyle halkın sağlık hizmetine erişiminde de önemli ihlaller yaşandığını söyleyen Çakır,  “Biz sağlık emekçileri olarak savaş koşullarında da, OHAL’de de herkese nitelikli ulaşılabilir, parasız ve ana dilinde sağlık hizmeti mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Kamu emekçilerinin örgütlenme hakkı bahşedilmedi, mücadele edilerek kazanıldı. Bu mücadelede faili meçhuller, sürgünler, katliamlar bizi bir an olsun yolumuzdan çevirmedi. Bugün üyelerimize dönük bu saldırıların da bizi yolumuzdan alıkoymayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Dilenerek değil, onurumuzla direnerek ve çoğalarak geri döneceğiz” ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: 30 değil 76 çocuk tacize uğradı

SONRAKİ HABER

Cerrah: Dink'in öldürülmesinde hiçbir kusurum yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...