11 Kasım 2016 10:17

SES Van Şubesi emekçilerin ihraç edilmesini kınadı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi emekçilerin kamudan ihraç edilmesini protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi emekçilerin kamudan ihraç edilmesini kınadı. Sendika binasında yapılan basın açıklamasında konuşan SES Van Şube Eş Başkanı Cengiz Paycu, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile sağlık iş kolunda 10 binin, genelde ise 100 binin üzerinde kamu emekçisinin ihraç edildiğini belirterek, “OHAL’e, KHK’lere ve ihraçlara direneceğiz” dedi.

Sendikalarının da 460 üyesinin usulsüz ve hukuksuz uygulamalara maruz kaldığını ve kamudan ihraç edildiğini söyleyen Paycu, “Biliyoruz ve bir kez daha buradan ifade ediyoruz ki; KHK'lerle ihraç edilen üyelerimiz; sağlık alanındaki yolsuzluklara, halkın sağlık hakkını metalaştıran ve yoksulları hizmetlerden dışlayan neoliberal uygulamalara, AKP-cemaat işbirliğiyle gerçekleştirilen kadrolaşmaya, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çalışma ve yaşam hakkının yok sayılmasına karşı mücadele eden ve bu nedenle defalarca mahkemelerde yargılanan, sürgün edilen, cezalandırılan üyelerimizdir” dedi.

Kamuda kıyımın asıl hedefinin AKP’nin neoliberal ve kirli politikalarına direnen emekçiler olduğuna dikkat çeken Paycu, “Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmak ve sağlığı tam bir rant alanına çevirmek isteyen AKP, öncelikle bu politikalara karşı duranları cezalandırmaya çalışmaktadır. Yani AKP, darbecilerle hesaplaşma adı altında kamudan kendi gibi düşünmeyenleri tasfiye ediyor. Hukuksuz ve usulsüz uygulamalarla, sağlık hakkı, iş güvencesi ve insanca yaşam için mücadele eden üyelerimizi hedef tahtasına koyanlar bilsinler ki, meşru direnme hakkımızı sonuna kadar kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Paycu, üyelerinin darbeyle veya darbecilerle en ufak bir ilişkisinin olmadığını belirterek, “yolları herhangi bir yerde asla ve asla kesişmez. Bizim üyelerimize dönük saldırılarla hedef şaşırtmak, kendinizi ve yandaşlarınızı aklamak gibi bir çabanın içine giriyorsanız yanılıyorsunuz” dedi.

Sağlık emekçileri olarak savaş koşullarında da, OHAL’de de herkese nitelikli ulaşılabilir, parasız ve ana dilinde sağlık hizmeti verebilmek için mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Paycu, “Kamu emekçilerinin örgütlenme hakkı bahşedilmedi, mücadele edilerek kazanıldı. Bu mücadelede faili meçhuller, sürgünler, katliamlar bizi bir an olsun yolumuzdan alı koymadı. Bu gün üyelerimize dönük bu saldırıların da bizi yolumuzdan alıkoyamayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Dilenerek değil, onurumuzla direnerek ve çoğalarak geri döneceğiz” dedi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, Cumhuriyet dağıttı

SONRAKİ HABER

Barzani: IŞİD artık tehdit değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...