11 Kasım 2016 10:08

Kültürpark Platformu: Kocaer görevine iade edilsin

ŞPO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in, Bornova Belediyesindeki görev yerinin değiştirilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Paylaş

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in, Bornova Belediyesindeki görev yerinin değiştirilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Kültürpark Platformu Bornova Belediyesi'nde çalışan Kocaer'in, İzmir Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 27 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşen Kültürpark Revizyon Projesi gündemli toplantısı öncesi görev yerinin değiştirilmesine ilişkin belediye binası önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Kültürpark Platformu adına açıklama yapan Nilüfer Çınarlı, platform olarak Bornova Belediyesi’nin aldığı karara itiraz ettiklerini söyleyerek, "Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer görevine iade edilsin, yapılan yanlıştan dönülsün" dedi.

Kocaer’in Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun toplantısından bir gün önce görev değişikliği yapılmasının bir tesadüf olmadığını ifade eden Çınarlı, "Belediye'ye sunduğu Oda görevlendirme yazısının kabul edilmedi. Uzmanlığıyla ilgisiz İmar Şubesi'ne atanması, oluşabilecek kamu zararı dikkate alınmamıştır. Elindeki işleri bitirmesi için dahi kendisine süre tanınmaması yapılan işlemin Kocaer’in Koruma Kurulu Toplantısı'na katılmasını engellemek amaçlı olduğu, dolayısıyla halkın demokratik yöntemlerle yürüttüğü, yaşadığı kentte önemli bir değer olan Kültürpark kent hakkı mücadelesine yönelik olduğu algısını pekiştirmektedir" dedi.

Meslek odalarının başkanlarının oda faaliyeti yürütmesinin kamu görevi olduğunu belirten Çınarlı, "Oda adına görev alan kişilerin Anayasanın ve yasaların kendine verdikleri görevleri yerine getirdiği unutulmamalıdır. Bu nedenle uygulamayı kabul edilemez buluyor, Kocaer’in atamasını anti demokratik bir uygulama olarak nitelendiriyoruz. Bornova Belediyesi’ne Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanımıza dokunma diyoruz. Arkadaşımızın uzmanlığı olan görevine hemen iadesini, yapılan yanlıştan dönülmesini istiyoruz" dedi.

BORNOVA BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in görev yeri değişikliği ile ilgili açıklama yaptı. Görev yeri değişikliği ile ilgili iddiaların doğru olmadığını belirten Atila, görevlendirmelerin liyakata bağlı olduğunu söyledi. Atila açıklamasına şöyle devam etti; "Bu anlamda Özlem Şenyol Kocaer arkadaşımızın durumu da farklı değildir. Şehir plancısı olan arkadaşımız 2.5 yıl önce Harita Müdürlüğümüz uhdesinde çalışırken yeni kurulan Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nde görevlendirilmiştir. Yeni görevi ise duyulan ihtiyaç nedeniyle İmar Müdürlüğümüz bünyesinde olmuştur. Bunun dışındaki hiçbir iddia doğru değildir. Oda ya da dernek başkanı olmak,  kamu kurumlarında vatandaşa hizmet noktasında hiç kimseye iş seçme ya da görevini yapmama ayrıcalığı vermez, vermemelidir." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube: Haklı mücadele sürecek

SONRAKİ HABER

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, Cumhuriyet dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...