11 Kasım 2016 09:58

Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube: Haklı mücadele sürecek

Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube, 29 Aralık grevine katılan üyelerine verilen cezalara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen 5 No'lu Şube, 29 Aralık grevine katılan üyelerine verilen cezalara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Savaş Candemir,  29 Aralık iş bırakma eylemine 350 üyenin katıldığını, bunlardan 95'inin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini, 200 kişiye 30/1'den maaş kesme cezası verildiğini, 4 kişiye de kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının verildiğini belirtti.

Soruşturmayı yürüten müfettişlerin bunlarla da  yetinmeyerek soruşturulan üyeleri yasa dışı eylem yaptıkları gerekçesi ile savcılıklara şikayet ettiğini dile getiren Candemir, "Bu şekilde 100 üyenin hafta içinde savcılık talimatları ile karakollarda ifade vermeleri istendi" dedi.

Bununla da yetinilmedigini ifade eden Candemir, 29 Aralık grevine katılan 3 müdür yardımcısının görevlerinin ellerinden alınarak başka ilçelere sürgün edildiğini söyledi. Bu üyelerine aynı zamanda maaş kesim cezası da verildiğini belirten Candemir, "Bu uygulama mahkemelerin vermiş olduğu aynı konuda birden fazla ceza verilemeyeceğine ilişkin kararlara aykırıdır" dedi.

Söz konusu cezalarla Eğitim Sen'in hedef alındığını ve örgütlü mücadelenin engellenmeye çalışıldığını söyleyen Candemir, "Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınması ve uygulanmasında rol alanlar işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap verecek. Her türlü baskı, soruşturma, cezalandırma ve sürgüne karşı mücadelemizi sürdürecegiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

‘OHAL, KHK’ler ve Demokrasi Mücadelesi’ sempozyumu

SONRAKİ HABER

Kültürpark Platformu: Kocaer görevine iade edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...