11 Kasım 2016 09:39

Gözaltındaki HDP'lilere 6 gündür tek bir soru bile sorulmadı

İHD, HDP üyelerinin 6 gündür gözaltında tutulması ve gözaltında yaşanan hak ihlalleri ile ilgili basın toplantısı yaptı.

Paylaş

İHD Adana Şubesi, il eş başkanı, il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu HDP üyelerinin 6 gündür gözaltında tutulması ve gözaltında yaşanan hak ihlalleri ile ilgili basın toplantısı yaptı. İHD şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan Şube Başkanı İlhan Öngör, 5 Kasım günü HDP il eş başkanı, ilçe eş başkanı ve yöneticileri ile TUHAD FED, MEYA-DER, Kürdi-Der, temsilcilerinin 6 gündür tutuklu olduğunu belirterek 3’ü kadın 14 siyasetçi ve 32’si çocuk olmak üzere toplam 100 kişinin gözaltında olduğunu ifade etti.

SUÇ ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR

6 gündür gözaltında tutulan HDP yöneticilerinin ev aramalarında el konulan telefon ve bilgisayarların incelenmesi gerekçesi ile 15 gün daha gözatında tutulacağının kendilerine söylendiğini dile getiren Öngör, “6 gündür kendilerine tek bir soru dahi sorulmadı. Ne ile suçlandıklarını bilmeden gözaltındalar” dedi. Bu süreçte suç üretilmeye çalışılacağını söyleyen Öngör, tecrübelerine dayanarak basın açıklamalarından, siyasi çalışmalardan dolayı suçlandıklarını tahmin etmenin zor olmadığını söyledi.

BARIŞ ORTAMI TEKRAR SAĞLANSIN

HDP eş genel başkanları başta olmak üzere 10 milletvekilinin tutuklanmasının halkın iradesine vurulmuş bir darbe olduğunu kaydeden Öngör, eski güvenlikçi anlayışın halklara acı getirdiğini belirterek “Başta Kürt meselesi olmak üzere toplamsal sorunların çözümü kutuplaştırıcı siyaset dili ile değil, demokratik hukuk anlayışının adaletin temel dayanağını oluşturması ile mümkündür. Demokratik sivil siyaset önündeki uygulamalara derhal son verilmeli gözaltına alınan siyasetçiler serbest bırakılmalıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Davası: Bir tutuksuz sanık daha tutuklandı

SONRAKİ HABER

Dil bilgisi hiç bu kadar zevkli olmamıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...