11 Kasım 2016 09:12

Bakandan İnternet kesintisi savunması: Fransa da yapıyor

Antidemokratik uygulamaları meşrulaştırmak için Fransa örneği verenleri Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da eklendi.

Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son dönemde çok sık yaşanan internet kesintileri ve sosyal medya sansürü ile ilgili Fransa’yı örnek gösterdi.

"VPN tedbirleri sadece terör amaçlı kullanımlarının kısıtlanmasına yönelik” diyen  Bakan Arslan, güvenlik gerekçesiyle kesintiler yapılabildiğini, bunların da hukuka uygun olduğunu savundu.

“Facebook, Twitter yasağı bize yakışmıyor” diyen Arslan “BTK’nin söz konusu yasa dışı içeriklerle mücadelesi çerçevesinde zaman zaman engellemeler olabiliyor. Özellikle milli güvenliğe, kamu düzenine suç işlenmesinin önlenmesine yönelik yapılan işlemlerde de tabii mümkün mertebe insanımızı mağdur etmemek için olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz. Ama kamu güvenliğini, kamu düzenini çok çok önemsediğimiz örnek gösterdiğimiz ülkelerin başında Fransa geliyor. Fransa’da da bu tip uygulamaların yapıldığını sadece Fransa’yı örnek verdim, birçok ülkede bunların yapıldığını söylüyoruz.”

'FİŞLEMİYORUZ, VPN TEDBİRİ TERÖR AMAÇLI KULLANIMA YÖNELİK'

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun operatörlerden VPN servislerini engellemesini istediğine yönelik haberler sorulan Arslan şöyle konuştu: “VPN kullanıcılarının fişlenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Alınan tedbirler, VPN’nin sadece terör gibi amaçlarla kullanımlarının kısıtlanmasına yönelik.” Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası siber saldırıların arttığını söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Interpol’ün yeni başkanı Çin’den

SONRAKİ HABER

İspanya'da 56 çocuk istismarcısına operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...