23 Mayıs 2012 10:40

'Sözleşmeyi cacık ettiler'

KAMU-SEN’e bağlı sendikaların İstanbul Şubeleri de Taksim Meydanı’ndaydı. Sabah saatlerinden itibaren grev coşkusunu yaşayan emekçiler, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Ellerinde “Sadaka değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz”, “Hak adalet dediniz, hakkımızı yediniz”, “Söz bitti eylem zamanı” pankart

'Sözleşmeyi cacık ettiler'
Paylaş

Taksim Meydanı’dan ıslıklar sloganlar, davul ve zurna eşliğinde Galatasaray’a yürüyen emekçilere halkta alkışlarıyla destek verdi. Galatasaray’da açıklamayı yapan Kamu-Sen İstanbul Temsilcisi Hanefi Bostan, emeklerini sömürenlere, haksızlıklara karşı alanlara çıktıklarını söyledi.  “Yıllardır diyalog, hoşgörü diyoruz. Yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele veriyoruz” diyen Bostan, “Bu mücadelenin öncelikli hedefi kamu görevlilerinin toplusözleşme, grev ve siyaset haklarını da içeren çağdaş ILO standartlarında sendikal haktır” dedi.

Kamu görevlilerinin beş aydır zam almadığına dikkat çeken Bostan, bir taraftan ülke ekonomisinin büyüdüğünü söylenirken diğer taraftan memurların sürünmesinin çelişkili olduğunu belirtti. Elektiriğe, suya ve doğalgaza yapılan zamlara vurgu yapan Bostan, “Her gün yeni bir zamma gözümüzü açıyoruz. Memurun emeklinin bu koşullarda insanlık onuruna yakışır şekilde yaşaması mümkün değildir” diye konuştu.  Konuşması sık sık sloganlar bölünen Bostan  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamu görevlilerimizin acil çözüm bekleyen yüzlerce sorunu varken, Kamu işveren tarafının dalga geçercesine, bazı kamu görevlilerimize yoğurt, süt gibi gıda maddesi yardımı yapılması önerisi toplusözleşme görüşmelerinin ‘cacık’a çevrildiğini de bütün açıklığıyla gözler önüne sermiştir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaplan: Emri veren komutan kim?

SONRAKİ HABER

Grev, kamuda hayatı durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...