11 Kasım 2016 08:43

Rusya: Halep’te kimyasal silah kullandı

Rusya, cihatçı grupların Suriye’nin Halep kentinde ordu güçlerine ve sivillere karşı kimyasal silah kullandığını ileri sürdü.

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’nin Halep kentinde kimyasal silah kullanıldığına ilişkin bilgilere ulaştıklarını açıkladı.

İgor Konaşenkov, “Bakanlık uzmanları teröristler tarafından fırlatılan ve zehirli kimyasallar içeren patlamamış mermiler buldu. Patlamış mermi parçalarının numuneleri de toplandı” dedi. Konaşenkov’un verdiği bilgiye göre göre, seyyar laboratuvarda yapılan testler mermilerin muhtemelen klor ve beyaz fosfor içerdiğini gösteriyor. Konaşenkov ayrıca, numunelerin Rusya’daki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü lisanslı bir tesiste de test edileceğini belirtti.

PYD: EFRİN BOMBALANDI

Öte yandan Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilileri, ‘Türk güçlerinin’ Halep’in kuzeyindeki bombardımanları nedeniyle bir sivilin öldüğünü, onlarcasının da yaralandığını ileri sürdü. PYD Yetkilisi Rejzan Hedu, Sputnik Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Halep’in kuzeyinde yer alan Efrin bölgesindeki en az dört köyde, genç bir erkeğin öldüğünü, onlarca sivilin de yaralandığını belirtti. Hedu, Topçu ateşi devam ediyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Aktay: Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor

SONRAKİ HABER

Musul’da toplu mezarlar bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...