11 Kasım 2016 08:24

Kılıçdaroğlu: Beni mahkemeye vermiyorlar çünkü suçlular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi (PM) Toplantısı açılışında konuştu.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi (PM) Toplantısı açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu, 6 Kasım'daki PM toplantısı sonrası yayınladıkları bildiriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bildirinin ardından özellikle iktidardan yoğun eleştiri aldıklarını söyleyerek "Bundan memnumum, böylece Mısır'daki sağır sultan bile bizim neden toplandığımızı ve hangi gerekçeyle bildiriye imza attığımızı anladı" dedi.

"Medya üzerindeki baskılardan rahatsızız. 'Bu yoktur' diyen bir Allah'ın kulu yok. Bizim çağrımızın ne kadar haklı olduğu ortada" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:  "Medya üzerinde nasıl baskı kurulduğunu sizlerle paylaşmak isterim. Birincisi, gazetecileri yakalayacaksın ve hapse atacaksın. Dağa çıktıysa, birini vurduysa yargılayın tamam ama sadece kalemi var, yazı yazıyor.

İkincisi, televizyonları, gazeteleri kapatıyorsunuz. Neden? Çoğu kez mahkeme kararı olmaksızın kapatıyorsunuz. Yürütmenin aldığı yetkiyle 'kapatıyorum' diyorsunuz.

Üçüncü yöntem; bir gazeteyi beğenmiyor musunuz? Patrona hemen en ağır mali cezaları kesiyorsunuz, bir daha hükümeti eleştirmesin diye. Biz buna karşı çıkıyoruz."

Kılıçdaroğlu,  "Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti AKP’dir" diyerek şöyle konuştu: "Ortadoğu’daki, El Nusra ve IŞİD Türkiye’dekiler PKK ve FETÖ… Bunlara yardım ve yataklık yaparak Türkiye’nin başına bela eden parti AKP’dir. Neden beni mahkeme vermiyorlar. Verin beni mahkemeye mahkeme huzurunda bütün delilleri ortaya koyalım. Beni mahkemeye vermiyorlar çünkü suçlu olduklarını biliyorlar. Çadır mahkemelerini kim kurdu, Oslo’da kim masaya oturdu, PKK terör örgütü değildir diyen kimdi? Şehitlerimize kim kelle dedi. Her konuda mahkemeye veriyorlar burada mahkemeye veremiyorlar. Yürekli bir savcı arıyorum…
En vahimi 14 yıldır Türkiye’yi yönetenlerin şu söylediğidir: Türkiye bölünmenin eşiğine geldi. Bir başbakan bunu nasıl söyler? Siz Türkiye bölünür diyorsunuz biz Türkiye’yi böldürmeyeceğiz diyoruz. Neden rahatsız oluyorsunuz? Temel sorunumuz ,hesap vermesi gerekenlerin “biz hesap soracağız” demeleridir. Bu partinin sözü var. Bu parti hesap vermesi gerekenlerden hesap soracaktır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nihat Kazanhan davasında polise 'haksız tahrik' indirimi!

SONRAKİ HABER

AKP'li Aktay: Kılıçdaroğlu yargılanmayı hak ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...