11 Kasım 2016 00:30

İşçilerin talepleri kabul edilsin mağduriyetimiz son bulsun

İzmirliler, 3. gününü geride bırakan İZBAN greviyle ilgili gazetemize konuştu. Belediyeyi işçilerin taleplerini kabul etmeye çağırdı.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

3. gününü geride bırakan İZBAN greviyle ilgili gazetemize konuşan İzmirliler, İZBAN yönetimini işçilerin taleplerinin kabul etmeye ve yaşanan mağduriyete son vermeye çağırdı.

Büyükşehir Belediyesi grevi etkisiz hale getirmek için otobüs ve vapur seferlerini arttırsa da ek hatlar İzmir’in yükünü kaldıramadı. İZBAN yönetiminin işçilerin taleplerini kabul etmemesi İzmirlileri mağdur etti. İzmirliler, işlerine ve okullarına gidebilmek için hem erken yola çıkmak hem de daha kalabalık otobüs ve vapurlarda seyahat etmek zorunda kaldı.

GREVE ÇIKMAKTA HAKLILAR

Devam eden İZBAN grevi ile ilgili, duraklarda bekleyen İzmirlilerle konuştuk. Berna Balcı, İZBAN çalışanlarının greve çıkmasını haklı bulduğunu ifade ederek, “Biz bir şekilde sıkıntı çekiyoruz ama sonuna kadar destekçisiyiz. İZBAN çalışanları ne gerekiyorsa yapsınlar, isterlerse daha fazla uzatsınlar ve haklarını alsınlar. Her zaman işçinin, emekçinin yanındayız. Ben grevlerini haklı buluyorum. Zorluğunu da çekiyorum ama sonuna kadar da bu zorluğu çekerim hiç problem değil” dedi. İZBAN yönetimi ile sendika arasında anlaşma sağlanamadığı işçilerin greve çıktığını söyleyen Balcı, “Belediye ve İZBAN yönetimi işçilere ses versin. İşçilerin haklarını vererek bu duruma bir son versinler. Çünkü halk da gerçekten zorluk çekiyor. Bir uzlaşma sağlansın en yakın sürede” dedi.

‘İNSANLAR REZİL BİR HALDE’

Büyükşehir Belediyesinin İZBAN çalışanlarının isteklerini vermesi gerektiğini ifade eden Zeki Şahin, “İnsanlar rezil bir halde. Durakta çok insan oluyor. Halkın işi zor. Ücretleri için greve çıkmışlar. Belediye yüzde 15 veriyormuş onlar biraz fazla istiyormuş arada az bir şey kalmış onu vermediği için halk bu hale geldi. Ya istediklerini versinler ya da çözüm bulsunlar. Belediye insanların rahat ulaşımını sağlamak zorundaysa onların da isteğini yerine getirecek. Uyuşmazlık varsa çözecek, belediyenin işi bu. Niye seçtik onları biz?” dedi.  

“Çalışanların haklı olduklarını biliyorum” diyen Hamza Gül, belediyenin bu mağduriyet için önceden tedbir alması gerektiğini söyledi. Gül, “Belediye kaç makinistin greve çıkacağını, İZBAN hatlarının hangi ana arterlere yolcu taşıdığını bilerek bir tedbir almalıydı. Burada bir taraftan emeklerinin karşılığını isteyen çalışanlar mağdur bir taraftan da biz vatandaşlar mağduruz. Belediye yönetiminin bu konuda acizliğini görüyorum. Bir ortak yol bulunabilir” dedi. Foça’dan merkeze 5 araç değiştirerek geldiğini söyleyen Ünal Bağdat da “Gelirken giderken perişanız. Tamam kabul ediyorum işçinin hakları için greve çıkmasına bir şey demiyorum. İşçi hakkını alsın ama işveren tedbirini almak zorunda” diye konuştu.

‘İŞÇİLERİN HAKLARINI TANISINLAR’

Yavuz Atan: İZBAN işçileri hakları için mücadele ediyor. Ücret artışı ve bazı çalışma koşullarını iyileştirmek için greve çıktıklarını biliyorum. Büyükşehir Belediyesi ve İZBAN yönetimi işçilerin haklarını tanısın ve herkes rahatlasın.  
Mehmet Masakoğlu: Hak sahipleri hakkını arıyor. Grev olabilir ama ben İZBAN hatlarının tamamen iptal olmasını kabul etmiyorum. Ring olmalıydı ama işçiler de hakkını aramalı.

ÖNCEKİ HABER

Anne ile oğlu sobadan sızan gazdan zehirlendi

SONRAKİ HABER

Paşabahçe’de protokole uyulmayacak kaygısı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...