11 Kasım 2016 00:25

Ulaşımın bütün yükü otobüs şoförlerine bindi

İZBAN işçilerinin grevi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından arttırılan otobüs seferleri ve güzergahları şoförlere fazla mesai olarak yansıdı.

Paylaş

İZBAN işçilerinin grevi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından arttırılan otobüs seferleri ve güzergahları şoförlere fazla mesai ve dinlenememe olarak yansıdı.

Şoförler yorgunluktan, ailelerine vakit ayıramamaktan şikayetçi. “Yakılan mazot parası ile bile İZBAN işçilerinin parası karşılanır” diyorlar. Grevin başlaması ile birlikte hafta tatilinde ve izinde olan tüm personel göreve çağrılırken, ESHOT ve İZULAŞ’ta örgütlü sendikalar, şoförlerin bu yükü çekmesinin mümkün olmadığını sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesine ait ulaşım şirketlerinden İZULAŞ’ta örgütlü Belediye-İş 1 No’lu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, İZULAŞ’a ait toplamda 280 otobüs olduğunu, bunların belli hatlarda çalıştığını, otobüs sayısının zaten az olmasından kaynaklı kendilerine yansıyan fazla mesai ve ek sefer durumunun olmadığın belirtti.

ESHOT’ta örgütlü Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal ise, özellikle taşerondaki makinistlerin henüz devrede olmadığı ve lodos nedeniyle vapurların çalışmadığı ikinci gün bütün yükün otobüs şoförlerinin üzerine yüklendiğini belirtti. Topal zaten normal zamanlarda da eksik personelle çalışıldığını belirterek, “Şoförlerin bu yükü çekmesi mümkün değil. Bu da üzerine gelince içinden çıkılmaz bir hal aldı. İnsanlara 4-5 saat dinlenme hakkı tanıyorlar. ESHOT Genel Müdürlüğüne itirazımızı yaptık, Belediye Başkanı ile görüştük. Bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini, aksi durumda bizim de bu kadar yükü çekemeyeceğimizi anlattık” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sur’da 4 mahalle yıkıldı

SONRAKİ HABER

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa