10 Kasım 2016 18:02

Sur’da 4 mahalle yıkıldı

Diyarbakır Sur’da yasakla birlikte devam eden yıkımlarda 2 mahalle tamamen ortadan kalkarken, bir haftadır kepçeler çalışmıyor.

Paylaş

Diyarbakır Sur’da yasakla birlikte devam eden yıkımlarda 2 mahalle tamamen ortadan kalkarken, bir haftadır kepçeler çalışmıyor.

Sur’da 2 Aralık 2015’te başlayan sokağa çıkma yasağı hâlâ 4 mahallede sürerken, Savaş, Cemal Yılmaz, Hasırlı ve Fatihpaşa Mahalleleri yıkımlarla yerle bir edildi. Mart ayında ‘Operasyonlar bitti’ açıklamasından sonra aralıksız süren yıkımlar bir haftadır yapılmıyor.  Bugüne kadar içeride onlarca kepçe ile yapılan yıkım sonucunda yasak altında olan 4 mahalleden Hasırlı ve Savaş tamamen yıkıldı. Fatihpaşa ve Cemal Yılmaz Mahallelerinde ise çok az sayıda ev kaldı. Yalnızca son bir haftadır, Sur’da mahallelerde olan kepçeler çalışmıyor.

‘Suriçi İmar Projesi’ adı altında kentsel dönüşüm yapmayı hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığının projesi çatışmaların hemen ardından başladı. Sur da tarihi eser evlerin ve camilerin de imarına başlayan çalışanlar, yasağın bu evler bitene kadar devam edeceğini bunun da bir yıl daha devam edeceğini söylüyor.

‘ABLUKA NEDEN KALDIRILMIYOR’

Kaymakamlığa dilekçe vererek evlerine giren Surlular da içeride kullanılacak tek bir bina bile kalmadığını ifade etti. Yurttaşlardan biri “Daha bu hafta evime gittim. Evim Savaş Mahallesi’nde. Orayı daha yıkmamışlar ama evlere girerek içeriyi talan etmişler. Yıkımı da durdurmuşlar, içerideki hiçbir kepçe çalışmıyor. Neden Sur’daki ablukayı kaldırmıyorlar. Bu abluka çok uzadı bir an önce evimize gitmek istiyoruz” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘Uyduruyorlar’ denilen işkence raporla belgelendi

SONRAKİ HABER

Ulaşımın bütün yükü otobüs şoförlerine bindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...