10 Kasım 2016 17:57

‘Uyduruyorlar’ denilen işkence raporla belgelendi

Urfa’da geçtiğimiz temmuz ayında 12 gün boyunca gözaltında tutulan Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen adlı gençlerin gördüğü işkence belgelendi.

Paylaş

Urfa’da geçtiğimiz temmuz ayında 12 gün boyunca gözaltında tutulan Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen adlı gençlerin gördüğü işkence belgelendi.

Adli Tıp Uzmanı Mehmet Ali Malkoç tarafından hazırlanan raporda, iki gencin tutuldukları Haliliye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Urfa Emniyet Müdürlüğü TEM Şubede gördükleri işkence ayrıntılı olarak yer aldı.

ANF’den Arzu Demir’in haberine göre Urfa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen adli tıp raporunda gençlerin bedenlerinde görülen bulgular ile anlatımlarının uyumlu olduğu belirtildi.

İşkence izlerini tespit eden Doktor Malkoç, iki gencin gözaltında tutuldukları 12 gün boyunca çıkartıldıkları doktorların ise muayenelerini İstanbul Protokolü’ne göre yapmadıklarını belirtti.

Rapora göre, Metin Kösemen, dövüldüğünü, çıplak aramaya maruz kaldığını, ardından da tecavüz ile tehdit edildiğini anlattı.

Mehmet Ali Genç de çıplak arama, dayak, kelepçeleme gibi işkencelere maruz kaldığını, “Seni ibne yapacağız, erkek olamayacaksın artık, seni DAİŞ’lere vereceğiz, kafana kurşun sıkar atarız” şeklinde cinsiyetçi küfür ve tehditlere maruz kaldığını anlattı. Açlık grevinin dördüncü gününde ağzına kolonya sıkıldığını, su ve şeker ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirten Genç, cinsel organının sıkılarak cinsel işkenceye de maruz kaldığını kaydetti.

İki genç hakkında ‘örgüt üyesi oldukları’ iddiasıyla iddianame hazırlayan savcı, iki gencin gördüğü işkenceler üzerine “Suçtan kurtulmaya çalışıyorlar” iddiasında bulundu. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Datça'da lodos evlerin çatılarını uçurdu

SONRAKİ HABER

Sur’da 4 mahalle yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa