10 Kasım 2016 17:48

Temelli: Gayrimeşru sisteme izin vermeyeceğiz

KHK ile üniversitedeki görevinden ihraç edilen Sezai Temelli, ANF’den Zeynep Kuray’a konuştu.

Paylaş

Kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile İstanbul ve Ankara Üniversitelerinden ihraç edilen 267 akademisyen arasında  yer alan, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Sezai Temelli , ANF’den Zeynep Kuray’a değerlendirmede bulundu.

Aynı zamanda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yardımcısı olan Temelli, HDP’li olduğu için ihraç edildiğini belirtti. Temelli, HDP’li kimliğinin uzun süredir  İÜ  yönetimini rahatsız ettiğine dikkati çekerek, “KHK’lerin hazırlanmasını fırsat bilen üniversite yönetimi, ihraç edilecek öğretim üyesi listesine benim ismimi bildirmiştir” dedi. Temelli, özellikle 15 Temmuz’daki darbe girişimi bahane edilerek üniversitelerde, kamu kuruluşlarında tüm muhaliflerin susturulmak istendiğine işaret etti. Basına yönelik saldırılara da değinen Temelli, halkın haber alma hakkının çiğnendiğini vurguladı. Temelli, 23 muhalif televizyon ve radyonun hukuksuz bir şekilde kapatılmasıyla başlayan operasyonun, DİHA, JINHA , Evrensel Kültür, Cumhuriyet’e kadar uzandığını söyledi.

HDP’li Sezai Temelli, bu baskıların başkanlık referandumuna kadar süreceğini kaydederek, "inşa edilmek istenen bu gayrimeşru  sisteme  izin vermeyeceklerini ve sokakları terk etmeyeceklerini" söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Burdur AFAD müdürü 'FETÖ’den tutuklandı

SONRAKİ HABER

Datça'da lodos evlerin çatılarını uçurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...