10 Kasım 2016 12:00

Atatürk ölümünün 78’inci yılında Anıtkabir’de anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yılında törenlerle anıldı.

Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yılında törenlerle anıldı. Başta Anıtkabir ve Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı olmak üzere birçok yerde toplanan yurttaşlar, 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulundu.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yılında Anıtkabir’de tören düzenlendi. Anıtkabir’de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile beraberindeki devlet erkanı katıldı.
Aslanlı Yol’daki yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün ebediye intikalinin 78’inci yıl dönümünde, zatıalinizi bir kere daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyete sahip çıkmayı görev biliyor, her alanda daha güçlü, itibarlı, müreffeh ülke olma yolunda ilerliyoruz. Terör örgütlerinin, bölücü örgütlerin ve bunları maşa olarak kullananların ülkemizi bölmesine izin vermeyeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta toplu cinsel istismar: Yalnızca 1 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

'Yeni Türkiye' vurgusu Nutuk'ta da varmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...